Про користь червоної ікри

Червона ікра - не просто улюблений багатьма делікатес. Це ще і корисний, поживний продукт, який робить благотворний вплив на безліч систем організму. Пропонуємо вашій увазі ознайомитися з користю червоної ікри і морепродуктів в цілому.

Морепродукти в раціоні: для чого вони потрібні

Морепродукти останнім часом асоціюються з трендовими стравами. Але, крім кулінарної моди, є й інші, більш вагомі аргументи на користь того, щоб включити їх в свій раціон. А саме:

  • У морепродуктах у великій кількості містяться вітаміни і мікроелементи. Наприклад, це вітаміни А, В, С, D, кальцій, залізо, цинк, йод, омега-3 і багато іншого.
  • Ці продукти добре виводять з організму токсини і нормалізують обмін речовин. 
  • Морепродукти, як правило, є низькокалорійними. А значить - люди, що піклуються про свою фігуру, можуть з їх допомогою отримувати необхідні поживні речовини, але не переживати про свою красу.

Одним з найпопулярніших і смачних морепродуктів є червона ікра. У всі часи лососева ікра була і залишається визнаними делікатесом. А сучасна наука дозволила детально визначити користь, яку забезпечує цей продукт організму. До речі, якісну купити ікру в Москві ви зможете в інтернет-магазині IkraGuru

Чим корисна якісна червона ікра

Серед важливих переваг, якими володіє червона ікра, варто відзначити:

  • Сприятливий вплив на імунітет. Регулярне вживання продукту дозволяє підвищити імунітет, забезпечивши організму високу опірність різним захворюванням.
  • Загальнозміцнюючу дію на серцево-судинну систему. Зміцнюючи серце і стінки судин, червона ікра сприяє поліпшенню самопочуття.
  • Зниження ризику онкологічних захворювань. Нормалізує обмін речовин і виводячи токсини з організму, ікра лосося підвищує опірність до різних недуг. Серед них - навіть онкологічні.
  • Зміцнення суглобів. Якщо вживати червону ікру регулярно, можна довше відчувати себе молодими, зберігаючи активність і життєву динаміку.
  • Поліпшення зору. Для сучасних людей, які в більшості випадків багато часу працюють за комп'ютером, важливо наповнювати свій раціон продуктами, які позитивно впливають на зір. Червона ікра є саме таким морепродуктів.
  • Настільки позитивний вплив ікри лосося на організм обумовлено тим, що в її складі міститься безліч корисних речовин. Це вітаміни групи В, вітамін D, вітаміни А і Е. Також в ній є магній, залізо, фосфор, йод, калій. Наприклад, примітний той факт, що в 100 грамах червоної ікри міститься 2 добових дози йоду, необхідних для дорослої людини. Тому насичення свого щоденного раціону червоною ікрою - розумне рішення тих, хто піклується про своє здоров'я.