Малентка кухня: типові помилки облаштування

Якщо у вас маленька кухня, то це зовсім не привід ставити хрест на красивому інтер'єрі для неї. Вам просто варто підключити свою фантазію і постаратися знайти плюси в невеликому, але затишному приміщенні. А про найпопулярніші помилки в інтер'єрі маленької кухні ми хочемо розповісти вам сьогодні

Кухня погано організована

Додаткові органайзери, роздільники і шафи, що піднімаються до стелі, допомагають значно збільшити корисний простір - до 30 відсотків. Тому при плануванні кухні недостатньо тільки вирішити, скільки шаф і полиць у вас буде - треба подумати і про роздільники, і про скриньки, де будуть зберігатися більш дрібні кухонне приладдя або продукти харчування, причому так, щоб вони були видні і займали менше місця.

Значною проблемою є маленький робочий стіл, переповнений речами. Робоча поверхня повинна бути по можливості вільної від різних речей, тому рекомендується використовувати картку стіни - наприклад, придбайте штангу з гачками, на яку можна повісити частина постійно використовуваних кухонного приладдя. А от що таке хороший кухонний стіл детальніше описується на сайті concepto.com.ua

Білий колір кухні

Біла кухня - це, звичайно ж, дуже красиво і стильно, але не особливо підходить, якщо ваша кухня не надто велика за розмірами. В першу чергу варто говорити про практичність такої колірної гами для кухні. У маленькій кухні - маленька зона готування, тому, швидше за все, ваш білий інтер'єр недовго пробуде таким.

Але якщо цей аргумент вам не підходить, то можемо сказати, що в маленькому приміщенні білий колір не розширює простір, а, навпаки, робить його стисненим і плоским. Щоб такого не було, додайте в обстановку контрастні акценти і різні фактури.

Важкі штори на вікнах

Якщо ви власник маленької кухні, то краще відмовтеся від щільних і важких штор на вікнах. Найкраще залишити легкі штори, тюль або ж взагалі зробити вибір на користь жалюзі.

Занадто багато непотрібного декору

Ви повинні розуміти, що якщо площа вашої кухні не надто велика, то віднімати дорогоцінний простір ще більше у неї не варто. Тому постарайтеся обмежити весь декор на кухні і перемістіть різноманітні статуетки і вази в інші кімнати.

Але вам зовсім не потрібно робити свою кухню безликою і незатишною. Завжди можна вибрати стильний текстиль, підібрати гарний посуд, а також розмістити кашпо з улюбленими квітами.

Мінімізуйте кількість відкритих полиць

У всіх глянцевих журналах ви часто зустрічаєте фотографії кухонь, в яких дуже багато відкритих систем зберігання. Різні настінні органайзери і повна відмова від навісних шаф - це не ваш варіант.

Варто пам'ятати, що картинка і реальність, на жаль, відрізняються. І в маленькій кухні відкриті полиці з різною начинням на них незабаром перетворяться в осередок хаосу і перестануть бути такими вже й привабливими. Найкраще підберіть стильні навісні шафи, підібрані під колір стін.

Єдина люстра по центру кухні

Навіть той момент, що ваша кухня не відрізняється великою площею, не означає, що вона не потребує достатнього освітлення. Крім основного світла не варто забувати про те, що потрібно помістити підсвічування над робочою поверхнею, а також над обідньою зоною, якщо вона у вас є.