Нюанси вибору автоматики для розпашних воріт

Зараз виробники надають широкі можливості для автоматизації розпашних воріт. Ви зможете відкривати ворота не своїми руками, виходячи з машини чи будинку, а дистанційно за допомогою пульта управління або кнопку.

Таким чином, за допомогою автоматики для розпашних воріт можна спростити собі життя. Необхідно лише правильно підібрати потрібний механізм, а допоможуть вам у цьому досвідчені консультанти інтернет-магазину АВТОМАТИКА+, які підберуть для вас кращі приводи розпашних воріт по доступній вартості від відомих виробників. 

Характеристики

Автоматика для розпашних воріт дозволяє зробити їх використання більш зручним і комфортним. Вони являють собою механізм зі стулками, який відкриває ворота назовні або всередину. Але є безліч моделей, які відрізняються за своїми якісними характеристиками і деяким властивостям. Представлені і моделі, які мають різний рівень можливих навантажень.

Характеристики відрізняються залежно від того, який тип воріт буде використовуватися, яка буде ширина стулок, який загальна вага воріт в цілому. Так, є моделі, які дозволяють відкривати ворота тільки всередину, а є автоматика, яка дозволяє відкривати їх як всередину, так і назовні. Представлені моделі, які призначені тільки для воріт з однією стулкою, а є вироби для двостулкових воріт. Автоматика має різні характеристики в залежності від ваги воріт: є моделі з максимальною вагою до 200, до 400, до 600 і до 900 кг. Потрібно враховувати і рівень навантажень, що припадатиме на автоматику. Так, відмінним варіантом для використання автоматизованих систем є ворота зі стулками з профнастилу. Необхідно також заздалегідь врахувати інтенсивність експлуатації.

Якщо ви плануєте відкривати ворота нечасто і купуєте їх виключно для домашнього використання, то краще зробити вибір на користь моделей, які розраховані на 50% експлуатації. Але для виробничого приміщення, де механізм воріт часто працює, краще підібрати автоматику з інтенсивністю 100%. За характеристиками моделі поділяються і в залежності від часу, який витрачається на повний цикл відкриття стулок. При цьому виробники вказують точний час в секундах з розрахунку ваги і розміру воріт.

Дана цифра розрахована при тому, що ворота будуть відкриватися на 90 градусів. Але є і більш цікаві моделі, які мають можливість відкривання на 110 і навіть на 180 градусів. Автоматика може відрізнятися в залежності від кроку ходу. Так, максимальний крок робить використання конструкції більш комфортним. Краще використовувати найзручніші моделі, які характеризуються плавністю ходу і гальмуванням перед максимальним відкриттям. Це необхідно для того, щоб зберегти стулки воріт і не допустити їх пошкодження.

Особливості і переваги використання

Автоматика для розпашних воріт має ряд переваг:

  • В першу чергу це спрощує процес відкривання воріт. Особливо це важливо в негоду: коли йде сніг, дощ або сильний мороз. Вам не доведеться виходити на вулицю, щоб вручну відкрити ворота. Крім того, вам не потрібно буде для цього застосовувати силу.
  • Ви заощадите ще й час: варто лише натиснути на кнопку, щоб ворота самі відкрилися. Якби ви відкривали ворота вручну, на це знадобилося б більше часу. А середній час відкривання розпашних воріт за допомогою автоматики складає 15 секунд.
  • Ворота надійно фіксуються приводом. Таким чином, конструкція є цілком безпечною.
  • Ряд виробів має важливу перевагу у вигляді підсвічування. Коли ворота відкриваються, підсвічування автоматично включається і підсвічує всю прибудинкову територію, щоб вам було легше в'їхати на машині. Так ви зможете побачити, хто заходить або заїжджає на територію, в потрібний момент закрити двері.
  • Автоматика дозволяє зробити відкриття воріт більш плавним і безшумним. Так, стулки рухаються тихо і не будять домочадців навіть вночі.
    Автоматична система відкривання воріт є надійною і довговічною. Вона здатна служити довгими десятиліттями при правильному обслуговуванні і догляді.
  • Багато сучасних систем припускають функцію блокування стулок. Таким чином, ви зможете забезпечити повну безпеку експлуатації і не будете турбуватися за злом таких воріт.
  • Незважаючи на те, що ворота є повністю автоматичними, їх можна відкривати і без електроенергії. Так, багато моделей оснащуються спеціальним ключем, який допоможе відкрити їх вручну. Тому у вас не виникне неприємних і незручних ситуацій, через які ви не зможете потрапити додому.