Основні критерії вибору транспортної компанії для здійснення вантажоперевезень

Кожного вантажовідправника хвилює швидкість, безпека, вартість транспортування виробленої продукції або купленого товару. Ці фактори залежать від вантажоперевізника, вибір якого стає важливою складовою сучасної логістики.

Професіоналізм і досвід співробітників компанії-партнера - це перше, що впливає на успішність співпраці з нею, і якщо вам потрібно замовити вантажоперевезення по Україні, радимо скористатися послугами логістичної компанії UBI Logistic-UKR.

Критерії вибору вантажоперевізника 

В цілому, вимоги та критерії вибору перевізника, яких дотримуються досвідчені замовники автомобільних вантажоперевезень, досить прості.

На перший план виходять безпечність автоперевезень і точне дотримання договірних термінів. Якщо вантаж доставлений завчасно, це може викликати тільки невеликі затримки з розвантаженням товару.

Запізнення неприпустимі, так як з ними у замовника можуть бути пов'язані штрафні санкції за договорами поставки або купівлі-продажу з точними термінами передачі товару.

У кризових економічних умовах вартість вантажоперевезення стає другим визначальним фактором для замовників транспортування. При виборі пропозицій автоперевізників замовника однаково насторожують як занадто високі, так і демпінгові ціни. Підмогою для замовників стане калькулятор на сайті UBI Logistic-UKR, який розраховує рекомендовану середньозважену вартість вантажоперевезення з урахуванням особливостей маршруту. Такий показник стає реальною основою для переговорів про вартість доставки.

Третьою важливою умовою для замовників стає вибір автотранспорту по потрібній вантажопідйомності. За цим критерієм безсумнівну перевагу отримують автотранспортні компанії, так як вони можуть запропонувати замовнику великий вибір автомобілів різної вантажопідйомності і призначення.

Хоча основною транспортною одиницею на дорогах України залишається двадцятитонна магістральна фура, затребувані і вантажівки вантажопідйомністю в три, п'ять тонн. Перед тим, як вибрати компанію для вантажоперевезень, замовники дізнаються відгуки про роботу транспортної компанії або самостійного вантажоперевізника.

Більш об'єктивною інформацією стає досвід вантажоперевізника, універсальність вантажного транспорту, який знаходиться у власності приватного водія або ж кількість і різноманітність одиниць автопарку транспортної компанії.

Іншими важливими критеріями для замовників стають:

  • Повнота відомостей про вантажоперевізників. Хоча шахрайство присікається справлянням передоплати, замовнику важливо знати юридичний і реальну адресу перевізника. У своєму місті замовник прагне побувати в офісі і автопарку вантажоперевізника. Для інших міст таким доказом реальності стає офіційний сайт контрагента.
  • Юридичне оформлення транспортної угоди. Підписання опрацьованого договору з представником автотранспортної компанії стає підставою для пред'явлення претензій, вирішення спірних ситуацій в судовому порядку.
  • Для перевезень небезпечних, великогабаритних вантажів, міжнародних автомобільних перевезень замовник обов'язково поцікавиться наявністю ліцензій, можливістю оформлення дозволів на маршрут.
  • При роботі за нормальними ринковими цінами замовника цікавить постійне партнерство. Оптові знижки і акційні пропозиції виглядають привабливими тільки після декількох успішних вантажоперевезень.
  • З додаткових послуг найбільш цікавий замовникам мобільний моніторинг вантажу.
  • Для багатьох вантажовідправників вкрай бажано, щоб грузоперевозчик самостійно застрахував вантаж.