У Вінниці підприємниця захопила зі зброєю будівлю і заявляє, що побувала заручницею

У Вінниці підприємець Олена Гур'євська заклала в кредит будинок, не виплатила борг, а коли програла всі суди, забарикадувалася там з озброєними подільниками, а потім поширила в ЗМІ фейки про те, що була заручницею, повідомляє Vinnytsia.today.

За повідомленнями місцевих засобів масової інформації, це не перша спроба Гур'ївської провести "схеми" з чужою нерухомістю - раніше її підприємство "Остер" захопило будівлю підприємства "Поділля" у селі Строинке, причому, за свідченнями директора Андрія Слободанюка, не обійшлося без рейдерства і залякувань.

В цей раз пані Гур'євська взяла під заставу будівлі на вулиці Антоновича кредит, прострочила всі виплати за нього, а коли суд підтвердив неповернений кредит і передав заборгованість третій стороні – відмовилася покидати будівлю.

Замість цього вона разом з подільниками здійснила незаконний захват будівлі в Вінниці, забарикадувалася там, заварила запасні виходи і тримала оборону. Тоді в поліцію звернулися нові власники будівлі, і та професійно знешкодила закритих всередині бійців.

Пізніше, коли бійці місцевого підрозділу КОРД взяли будівлю під контроль, у тих виявили цілий арсенал зброї та боєприпасів. Поліцейськими вилучено 10 одиниць зброї, серед яких 3 автомати, а також патрони. У відділення поліції були доставлені всі учасники конфлікту для встановлення їх осіб та опитування з приводу участі у згаданих подіях. Розглядають дії Гур'ївської з точки зору кримінальної статті про самоправство. В діях пані Гур'ївської, на думку правоохоронців, виявлено склад злочину за ст. 206, 356, 263 Кримінального Кодексу України.

Пізніше в ряді місцевих ЗМІ з'явилася нова версія Гур'ївської, в якій вона виступила захисницею будівлі, яка ніби-то не давала незаконно захопити його злочинцям. Там законні дії поліції проти групи озброєних людей називають "захопленням" і критикують, не беручи до уваги ні поведінка підприємниці та її спільників, ні незаконний арсенал, знайдений у будівлі.

Повідомляється, що зараз діяльність пані Гур'ївської ретельно перевіряються місцевими правоохоронними органами, і в майбутньому, можливо, будуть нові кримінальні справи по роботі її компанії.