Ремонт ванної кімнати

У багатьох людей може скластися враження, що ремонт ванної кімнати дещо легший у порівнянні із іншими кімнатами. Але це тільки на перший погляд. Деякі недоліки у плануванні ремонту можуть стати причиною великих незручностей у майбутньому.

Наприклад, іноді буває, що про необхідну кількість розеток у ванній згадують лише тоді, коли розуміють, що нікуди включити фен або електробритву, бо єдина розетка зайнята пральною машинкою. Та і встановлення самої ванни потребує уважності. Важливо, щоб сантехнічні труби були під невеличким кутом до зливу. Це потрібно для того, щоб вода не застоювалась, що може спричинити появу неприємних запахів. Увагу слід приділити і правильному підведенню всіх необхідних комунікацій.

Якщо ремонт проходить у старій квартирі, наприклад, у хрущовці, треба не забути підрівняти стіни та стелю, використавши шпаклівку, щоб подальші оздоблювальні роботи проходили гладко. У ванних кімнатах таких квартир варто також встановити примусову витяжку, бо ті витяжки, що там стоять із незапам’ятних часів залишає бажати кращого. Така витяжка дозволить швидше провітрювати кімнату, усунувши зайву вологу та запахи. Ще одна розповсюджена помилка при ремонті ванної кімнати – брак світла. Окрім стельового освітлення, необхідно додати декілька місцевих джерел світла.

Врахувавши всі перераховані вище нюанси, можна приступати до оздоблювальних робіт. Для цього необхідно обрати плитку стіни та підлогу. Для ванної прийнято обирати керамічну плитку світлих відтінків. Для підлоги рекомендують обирати кераміку із матовим покриттям. Вона не така слизька, а значить, менш травмонебезпечна. Але це не є обов’язковим критерієм, бо на плитку зазвичай кладуть різноманітні килимки. Видів керамічної плитки дуже багато, тому при виборі можуть виникнути певні труднощі. Тож, щоб обрати кераміку та не прогадати, краще звернутись за консультацією до спеціалістів.

Перш ніж починати ремонт, треба все чітко спланувати. І першим пунктом такого плану має бути обрання магазину будівельних матеріалів. Всім і так зрозуміло, що ремонт справа затратна, тому до цього питання слід віднестись відповідально. Сьогодні найкращі ціни за якісну продукцію провідних виробників пропонують спеціалізовані Інтернет-магазини. Найкрупніші з них, які володіють бездоганною репутацією, завдяки безпосередній співпраці з виробниками в обхід посередників пропонують найширший вибір за помірну вартість у порівнянні із звичайними магазинами.