Коли скінчиться карантин

Вже минуло майже два місяці, з того моменту як в Україні запровадили карантин. Іноді може здаватися, що його ніколи не відмінять.

Ще, мабуть, ніколи мрії одночасно такої кількості людей не співпадали та не були такими приземленими і простими. Просто прогулятись в компанії друзів по улюблених місцях свого міста, в парках, на набережній, сходити з ними у кафе або виїхати на природу. Але впадати у відчай не варто. Ці мрії обов’язково скоро збудуться. Як показує досвід того ж Китаю, з якого і почалась епідемія коронавірусу Covid-19, хвороба відступить, карантин спочатку пом’якшать, а потім і зовсім відмінять, і все рано чи пізно стане на свої місця, а цей карантин забудеться як страшний сон.

Куди піти після карантину

Для тих, хто втомився постійно сидіти вдома внаслідок карантину, вже зараз можна починати складати список улюблених місць, куди буде варти сходити у першу чергу. Обов’язково в цей перелік має потрапити похід у найтехнологічніший кінотеатр в ТРЦ «Оушен Плаза». Тільки уявіть, скільки прем’єр довелось відкласти через пандемію коронавірусу. Всі ці фільми, які так давно чекають любителі кінематографу, почнуть один за одним виходити на великі екрани світу. Після фільму можна буде прогулятись по нічному Подолу, насолодитись видами Набережної, чистим повітрям і природою Труханова острова. Складно уявити, скільки людей відвідає ВДНГ та Гідропарк. Приближення літа означає скоре відкриття пляжного сезону, а значить, не варто забувати про міські пляжі. Не завадить після тривалої самоізоляції трохи збагатитись культурно, відвідавши один з численних київських театрів або музеїв.

Мабуть, скучили жителі столиці і за вишуканою кухнею місцевих кафе та ресторанів. Тому після відміни карантину, не зайвим буде відвідати один із них. Але перед тим варто забронювати столик, бо відбою від бажаючих точно не буде.

Привід заново закохатись у найулюбленіші пам'ятки столиці

Карантин – привід не тільки засумувати за улюбленими локаціями, а ще і по новому подивитись на них, заново їх полюбити. Це привід навчитися цінити саму можливість насолоджуватися свободою вибору. Певен, кожен із нас тепер по-іншому буде сприймати своє рідне місто, свою країну, відноситись більш поважно. Тому літо 2020 року має бути незабутнім для кожного українця, і нічого особливого для цього не знадобиться. Лише відома карантину та можливість вільно пересуватися улюбленими вулицями міста.