Що потрібно знати про роботу в таксі

Будь-яка праця має свої недоліки і переваги. Робота таксистом досить прибуткова, але при цьому працювати доведеться відчутно багато. Характерна риса цього виду роботи - в тому, що вона нестабільна: можна за добу отримати місячний дохід, а можна за десять днів навіть не покрити мінімальні витрати на автомобіль.

Часто водії зі стажем, перебуваючи на етапі пошуку роботи, розглядають вакансії від служб таксі. Переваг у цієї професії чимало, тому прагнення долучитися до неї, цілком можна зрозуміти. Вона доступна навіть тим, хто не може похвалитися наявністю власного автомобіля, адже часто транспортні засоби надаються компанією-перевізником.  Якщо ж вас зацікавила вигідна, добре оплачувана робота таксі, з актуальнми вакансіями можна ознайомитися на сайті taxi-work.kiev.ua.

Особливості і переваги професії таксиста

Ті, хто працюють в таксі, відзначають наступні переваги цієї професії:

  • Немає потреби чекати виплати заробітку двічі на місяць - гроші таксист отримує на руки щодня.
  • Графік роботи відрізняється гнучкістю. Таксист сам приймає рішення, коли він виходить на роботу, а коли відпочиває. Можна організувати власний графік роботи в залежності від того, обирає водій більш спокійний режим, або ж чи згоден працювати в той час, коли на дорогах пробки, але при цьому отримувати більшу оплату. 
  • Гнучкий графік дозволяє поєднувати роботу таксистом з будь-якою іншою професією. Працю таксиста цілком можна зробити тим підробітком, до якого вдаються в тій ситуації, якщо гостро необхідна більша, ніж зазвичай, сума грошей.
  • Якщо таксист не працює в будь-якій таксофірмі, він не має над собою начальників. Існує велика категорія людей, для яких такий режим роботи набагато комфортніший, ніж робота під чиїмось керівництвом. З іншого боку, і індивідуальна відповідальність в цій ситуації більше, але це вже питання вибору кожного.
  • Працюючи таксистом, цілком реально швидко підняти свій рівень керування автомобіля і досконально познайомитися з містом і всіма зручними маршрутами, що обходять пробки і незручні ділянки доріг.

Втім, на тлі перерахованих переваг не варто забувати про деякі негативні моменти в роботі таксиста. Тим, хто збирається влаштуватися на роботу в таксі, варто врахувати наступні нюанси професії:

  • Чим більше людина перебуває за кермом автомобіля, тим вище ризик потрапити в аварію. Особливий вплив надає втома, якщо робота тривала. Слід в обов'язковому порядку контролювати навантаження і пам'ятати про необхідність відпочинку.
  • Ризик зіткнутися з шахраями або злочинними елементами. Не слід недооцінювати небезпеку, пов'язану з пасажирами. Тому, приступаючи до роботи таксистом, варто встановити на транспортний засіб протиугінний комплекс. Є й інші методи забезпечення безпеки: вмонтувати металевий лист в спинку водійського сидіння, обладнати сидіння високим підголовником. Варто уникати ситуації, коли з собою в машині знаходяться великі суми грошей. Для захисту водієві варто мати при собі електрошокер або балончик зі сльозогінним газом.
  • Робота в таксі відрізняється нестабільністю. Планувати заробіток не представляється можливим, тому доведеться завжди піклуватися про наявність певної фінансової «подушки безпеки».
  • Щоденна експлуатація цілком в змозі в прискореному темпі згубити навіть найнадійніший автомобіль. Приступаючи до роботи в таксі, краще заздалегідь продумати всі нюанси, пов'язані з частими ремонтами. Також варто врахувати, що автомобіль в такому режимі використання дуже швидко «намотає» великий пробіг, і продавати його доведеться дуже недорого.