Що змінилося в діяльності ігрових автоматів на гроші для Швеції і України під час карантину?

Азартні ігри часто виступають в якості каталізатора психоемоційного настрою людини.

У період несприятливої ​​обстановки в суспільстві, пов'язаної з карантином, викликаним пандемією коронавіруса, кількість користувачів майданчиків онлайн-гемблінга з ігровими автоматами на гроші дещо збільшилася.

Для цього існують цілком об'єктивні причини: у людей з'явилося більше вільного часу, не реалізовані можливості спілкування та відпочинку з друзями, частіше виникає бажання уникнути реальності і т. п. Такий стан справ викликає додаткову стурбованість влади багатьох країн, пов'язану з підвищенням ризику виникнення гральної залежності у емоційно неврівноважених громадян. На прикладі Швеції розглянемо питання можливої ​​організації відповідального гемблінга.

Шведам планують обмежити витрати на азартні слоти

Ардалан Шекарабі, міністр охорони здоров'я і соціальних справ Швеції, ініціював впровадження обов'язкових обмежень величини депозитів для любителів онлайн-гри на гроші. Він запропонував встановити щотижневий ліміт в розмірі 495 доларів (5 000 крон).

Разом із цим, планується перегляд існуючих умов і розмірів надання бонусних коштів для геймерів. Ініціюється заборона для операторів в плані скорочення величини бонусу до 100 крон. Передбачається, що нововведення будуть діяти з початку літа до кінця 2020 року. Влада підтримує ініціативу щодо обмеження діяльності гральних автоматів онлайн на реальні гроші, так як вважають цю міру вельми виправданою у зв'язку зі сформованою ситуацією.

Є й інші пропозиції: введення тимчасових обмежень для геймерів. Тобто, час, проведений за азартними іграми, має бути регламентовано. І ще можливий перегляд теоретичного відсотка ймовірності виграшу в ігрових автоматах (RTP).

Такі обмеження не поширюються на термінали VLT (відеолотерей).

Побоювання, пов'язані із пропонованими змінами

Генеральний директор шведської галузевої організації онлайн-гемблінга Густаф Хоффштедт, побоюється, що подібні обмеження можуть посприяти переходу клієнтів на неліцензовані ігрові автомати на реальні кошти. Він зазначає, що навіть раніше існуюча ситуація складалася не зовсім сприятливо, оскільки чверть кількості любителів азартних ігор є клієнтами нелегальних операторів. Зараз цей показник може значно зрости.

Обговорення всіх цих умов відбудеться до 7 травня. Кожна зацікавлена ​​сторона зможе висловитися з приводу запропонованих заходів.

Також гральний регулятор Швеції до початку осені повинен щомісяця звітувати про рівень активності неліцензованих гемблінг-операторів. Крім цього, цьому органу доручено розширити національний реєстр самовиключення Spelpaus для офлайн- і онлайн-сегментів.

Українські реалії онлайн-гемблінга та ігрових автоматів в період карантину

Україна не стала винятком, її НЕ оминув підступний вірус, і вся країна змушена «сидіти» на карантині. Ті, хто раніше не часто або зовсім не грав в азартні ігри в мережі, тепер від «нічого робити» шукають ігрові автомати України на гривні, щоб просто згаяти час або спробувати удачу. А завсідники, як завжди, продовжують робити ставки, крутити барабани і т. д.

Увесь період, з моменту прийняття Закону №1334-VI від 15.05.2009, в мережі можна знайти достатню кількість сайтів, які готові прийняти депозит від українських геймерів. Поки хтось тягне з прийняттям Закону про легалізацію, інші успішно заробляють на нелегальному бізнесі, не гарантуючи клієнтам ні конфіденційності, ні захисту прав, не приносячи доходів до бюджету України.

У перспективі розвитку ігрових автоматів на гривні

Тільки прийняття відповідного гемблінгового законодавства допоможе регулюванню правил роботи онлайн слотів України, стимулюватиме інвестицій в країну, посприяє розвитку галузевої інфраструктури, зробить популярним ігровий туризм для іноземців.

Не зважаючи на прибутковість такого бізнесу, на початковому етапі тим, хто готовий вкласти кошти в розвиток цього сектора економіки в Україні, доведеться на якийсь час забути про доходи і бути готовим до вельми чималим витрат. Наприклад, деякі вкладення, які належить зробити організаторам грального бізнесу:

Легалізація передбачає зниження ризику поширення гральної залежності, оскільки передбачається обмежити вік гравців, заборонити рекламу азартних закладів і розваг, створити закритий реєстр лудоманів. Тобто, ввести в правові рамки цей сектор бізнесу, зробивши його законним, відкритим, більш безпечним для користувача.

Джерело: casinoslots.com.ua