Кількість гравців в Call of Duty: Warzone перевищила 60 мільйонів

Компанія Activision Blizzard опублікувала фінансовий звіт за перші три місяці 2020 року, де хвалиться доходами і успіхами ігор серії Call of Duty.

Королівська битва Call of Duty: Warzone вийшла 10 березня 2020 року на ПК, PS4 і Xbox One. Всього за місяць в грі зареєструвалися цілих 50 млн чоловік, а зараз цей показник виріс ще на 10 млн. Про це стало відомо завдяки публікації розробників в офіційному твіттері Call of Duty.

Студія Infinity Ward заявила: «У Call of Duty: Warzone грають понад 60 мільйонів чоловік. Спасибі, що приєдналися до нас». Таких показників вдалося досягти багато в чому завдяки умовно-безкоштовній моделі поширення. Будь-який бажаючий може скачати клієнт CoD: Modern Warfare, на базі якого зроблена королівська битва, і почати розважатися, проте доступ до одного користувача кампанії і класичного мультиплееру MW потрібно купувати окремо. А тим часом, на сайті Word Search можна знайти захоплюючі словесні ігри. 

Більш того, Call of Duty: Warzone відзначилася кількома нововведеннями в порівнянні з іншими схожими проектами. Наприклад, у творенні Infinity Ward присутній табір, де можна поборотися за право повернутися на поле битви після смерті, а в матчах беруть участь 150 чоловік замість стандартної сотні.

Не так давно стало відомо, що Activision планує довгий час підтримувати Warzone. Гра перетвориться в сполучну ланку між майбутніми проектами з різних подсерий Call of Duty, а також вийде на консолях наступного покоління. Наративний директор з Infinity Ward Тейлор Куросаки (Taylor Kurosaki) дав інтерв'ю виданню GamerGen, в якому розповів про роль CoD: Warzone в майбутньому всього бренду Call of Duty. За словами керівника, королівська битва стане сполучною елементом між усіма підсеріями франшизи.

Як передає портал Videogames Chronicle з посиланням на першоджерело, Тейлор Куросаки заявив: «Ми потрапили на недосліджені території. Call of Duty із завидною регулярністю виходила протягом багатьох і багатьох років, а Warzone змусила нас переосмислити свій підхід в плані випуску та інтеграції нового контенту. CoD - це вже самостійний жанр. У його дереві присутні різні гілки, але всі вони певним чином пов'язані».