Aston Martin вперше в своїй історії представив мотоцикл

Знаменита британська автомобільна марка Aston Martin презентувала свій перший мотоцикл. Апарат під назвою AMB 001 продемонстрували публіці і журналістам на мотосалоні EICMA в Мілані.

В інтернет-магазині мототоварів https://zahid-moto.com.ua/zapchasti/motocikl-izh/ ви зможете по найкращій ціні придбати якісні запчастини до "ИЖ Планета", "Юпитер", і інших популярних моделей мотоциклів.

Мотоцикл "Астон-мартінівці" створили не самостійно, а в колаборації з мотоциклетною маркою Brough Superior. Дизайн AMB 001 виконаний в стилістиці середньомоторних моделей Aston Martin - Valkyrie і Valhalla. В основі конструкції мотоцикла лежить шасі, виконане з алюмінію і титану, до якого кріпиться двигун і підрамник з вуглепластика. Зовнішні панелі мотоцикла також виконані з вуглепластика.

Родзинкою мотоцикла є невеликі крила з нержавіючої сталі - попереду і на паливному баку, теж в стилістиці моделі "Валькірія". Brough Superior в цій колаборації відповідали, в основному, за силовий агрегат. Турбомотор об'ємом 1000сс видає 182 к.с. При цьому вага мотоцикла - всього 180 кг. Максимальна швидкість - обмежена електронікою на позначці в 299 км / год.

Збирати ці мотоцикли будуть на заводі Brough Superior в Тулузі (Франція). І збирати вручну. Трековий спортбайк буде випущений обмеженою серією - всього в 100 мотоциклів. Ціна - 108 000 євро. Перші поставки замовникам байку обіцяють до кінця 2020 року.

Нещодавно з'явилася інформація про нові колекційні моделі автомобілів Aston Martin, котрі отримають 600-сильний V12. Рівно рік тому Aston Martin і Zagato, які святкують столітній ювілей італійського ательє і 60 років співпраці, анонсували черговий спільний проект - 19 пар купе і родстерів з довгою назвою Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged. Повноцінна прем'єра призначена на літо, але перший дует показали вже зараз.

У актуальній лінійці Vantage двигуна V12 немає - це прерогатива флагманського DBS, який до того ж після «зворотного перейменування» з Vanquish змінив безнаддувний агрегат на турбований. Однак Heritage Twins натхненні моделлю попереднього покоління і, зокрема, V12 Vantage Zagato 2011 року, тому їм дістався 5,9-літровий атмосферник.

Судячи з заявленої потужності в 600 к.с., це той же двигун, що дебютував на колекційних Vanquish Zagato, а пізніше став доступний на Vanquish S і «прощальному» V12 Vantage V600.