Застосування бетононасосів в будівництві

Бетонна суміш широко застосовується в різних сферах будівництва. Для її транспортування і перекачування рекомендовано застосування спецтехніки, а саме - бетононасоса. Це обладнання характеризується високою функціональністю, надійністю і довговічністю.

Бетононасоси - сучасні технічні засоби, що застосовуються для транспортування і укладання бетонної суміші. Вони встановлюються на шасі автомобіля, оснащуються розподільною стрілою - бетононасосним вузлом, який виконує основні функції агрегату. 

Якщо забудовник не володіє необхідною сумою коштів, щоб придбати техніку цього типу, автобетононасос доступний для оренди в багатьох спеціалізованих підприємствах. Однак важливо правильно вибирати фірму-постачальника послуги, спираючись на досвід, репутацію і позитивні відгуки . На сайті https://betononasos.com.ua ви дізнаєтесь про компанію Б25 - лідера будівельного ринку України, це дійсно надійний партнер, і саме тут ви зможете на найвигідніших для себе умовах замовити бетононасос. 

Класифікація бетононасосів

На будівельних майданчиках використовуються наступні види бетононасосів:

  • Агрегати стаціонарного типу. Пристрої забезпечують високу продуктивність, використовуються при зведенні багатоповерхових будівель. При цьому апаратура використовується протягом тривалого періоду в одному положенні. Бетононасоси здатні передавати бетонну суміш на великі відстані (до 300 м) з місця розгортання установки. Апарати транспортують бетон на висоту до 100 метрів. Крім цього, стаціонарні бетононасоси працюють з важкими видами бетонного розчину.
  • Мобільні бетононасоси. Цей вид агрегатів встановлюється на автомобільні шасі. Таке виконання збільшує мобільність і маневреність бетононасоса. Однак ці пристрої мають меншу продуктивність, через обмеження граничних навантажень на автомобільне шасі. Такі агрегати оснащені стрілою з вильотом до 64 м. Цей факт дозволяє пристрою швидко змінювати напрямок транспортування бетонної суміші, що збільшує темпи будівництва. Мобільні моделі використовуються при зведенні невеликих споруд, із застосуванням середніх обсягів бетонування. Апарати застосовують для розподілу розчину по великій площі об'єкта.

Переваги техніки

Бетононасос має відмінні технічні характеристики і володіє великою кількістю переваг:

  • Забезпечення безперервного процесу укладання. При зупинці бетонування спостерігається зниження якості готового матеріалу, так як бетонні суміші різного рівня затвердіння погано зчіплюються між собою.
  • Труби для бетононасоса забезпечують подачу суміші на висоту.
  • Установки надають можливість переміщення великого обсягу суміші в максимально короткий термін.
  • Принцип роботи бетононасоса значно знижує тимчасові і трудові витрати при подачі суміші на об'єкт будівництва.
  • Надається можливість застосування устаткування при частковому спорудженні конструкцій.
  • У порівнянні з стрічковими транспортерами бетонопроводи характеризуються компактністю.
  • Установки характеризуються простотою монтажу, що прискорює процес будівництва.
  • Під час подачі сумішей втрати води зводяться до мінімуму, що позитивно впливає на якість бетону. Цей аспект є важливим при необхідності транспортування суміші на значні відстані.