Правила флористики: кількість квітів у букеті і їх значення

Жінка в будь-якому віці мріє про піднесення на урочистій події від близьких людей не тільки матеріального презенту, але і розкішного букета. Але при отриманні бажаного, обов'язково перераховують суцвіття. Давайте розбиратися, скільки штук квітів прийнято дарувати.

Витоки правил

Професіонали в області флористики радять дотримуватися загальноприйнятих норм: підносити рослини можна від однієї штуки до нескінченності, але їх кількість повинна бути непарною. Майте на увазі: деякі квітки в єдиному екземплярі (троянда до них не відноситься) виглядають неестетично. Наприклад, фіалки, червоні та рожеві тюльпани, розкішні нарциси, польові конвалії, кущисті мімози, витончені еустоми, незабудки, ароматна бузок, жасмин - всі вони краще виглядають в композиції, де більш, ніж одинадцять кольорів. Польові види можна збирати оберемками, крім великої ромашки, такий різновид підносять в одиночному виконанні. Дрібні можна додавати в невеликі букети.

Будьте уважні при виборі і складанні композиції - парна кількість, якщо вірити традиціям, може привести до негативних наслідків. Витоки такого міфу пішли з язичницьких часів. Тільки на Русі волхви ототожнювали цифри 2, 4, 6 і т. д. з завершенням життєвого циклу, а 1, 3, 4, 5 і далі уособлювали з гармонією, народженням дитини. Також вважалося, що непарне число здатне вберегти людей від впливу злих духів.

Скільки квітів можна дарувати і що означає кожна цифра

У флористиці існують свої правила і, якщо ви не визначилися з кількістю, то запитайте поради фахівця. Це важливо, адже від цього залежить сенс, який ви хочете донести в тій чи іншій ситуації. І якщо взято звідси букет, то можете бути впевнені, що ви аж ніяк не пргогадаєте як з кількістю, так і з естетичною привабливістю квіткового подарунка. 

Хоча професіонали в галузі складання композицій стверджують, що, якщо в букеті більше дванадцяти рослин, то це вже не несе ніякого смислового навантаження, можете сміливо вручати кошик, що складається із сотні різновидів.

1. Одна квіточка говорить про увагу або бажання продовжити відносини, якщо пара вперше зустрілася. Одинокий екземпляр, оформлений в оригінальну упаковку, зовсім не говорить про скупість хлопця. Таке рішення виправдане боязню відлякати дівчину від себе. Адже подарований «оберемок», як правило, в сучасному світі, давно вважається моветоном. Запам'ятайте, по «квітковий» етикет, трояндочку або інший вид рослини необхідно дарувати лівою рукою. А правою можна обійняти милу даму або вручити основний презент.

2. Число 3 завжди уособлювало повагу до людини. Рішення підійде як на перше побачення, так у вигляді подарунка колезі, мамі, бабусі. Букет з 3 бутонів троянд доречний в будь-якій ситуації і не несе особливий сенс.

3. Цифра 5 - оптимальне поєднання в букеті для піднесення його об'єкту любові, який навіть не здогадується про ваші почуття. Але ви повинні вже бути в приятельських стосунках і знати один про одного багато. В іншому випадку презент може відлякати прихильницю.

4. Як правило, 7 квітів підносять на знак поваги і обожнювання. Спочатку на День знань учні несли гладіолуси, хризантеми, айстри в такому складі. Тим самим підкреслювали захват і захоплення дорослою людиною. Хоча сімка може нести і інший сенс, якщо таємний шанувальник ніяк не наважиться зізнатися в своїх почуттях, то піднесений букет може це сказати за нього. Це спрацює за однієї умови: обраниця знайома з мовою флористики і зможе правильно розшифрувати послання.

5. Якщо ви складете композицію з будь-яких видів рослини білого кольору в кількості 9 штук, то ваша дівчина відразу зрозуміє, що вона для вас єдина і неповторна. Разом з букетом ви даруєте їй своє серце!

6. Що означає 11? Саме таке поєднання приємно здивує другу половину на річницю весілля, тим самим ви підкреслите, що у вашій парі серце на двох, що любов з роками не згасла, а тільки зміцніла і примножувалася.

7. Дванадцять. З назви вже зрозуміло, що це парне число, про забобонність якого ми писали вище. Але такий букет доречний тільки в одному випадку: як підтримка товариша, який потрапив у важку життєву ситуацію. Тим самим ви показуєте людині, що не відвернулися від нього, і готові підставити йому своє плече для вирішення проблеми.

8. 13 квіток. Не будьте забобонними і не вірте в прикмети. Це тільки східні країни, наприклад, Японія уникають цієї нумерації, боячись, що цифра «тринадцять» принесе горе і навіть смерть близької людини. Тому ви не знайдете квартиру, номер у готелі, місце в літаку або поїзді з таким числом. Але у нас прийнято дарувати букети на такі важливі події, як весілля, виписку мами з новонародженим з пологового будинку, закінчення школи і т. д. Дівчинка на своє тринадцятиліття також зрадіє композиції з 13 білих троянд.