Захист врожаю від бур’янів та не тільки

Українцям як жителям сільськогосподарської країни має бути відомо, що задля отримання гарного врожаю слід докласти немало зусиль щодо захисту рослин від зовнішніх чинників, здатних зашкодити його якості.

Основною загрозою для багатого врожаю будь-якої сільськогосподарської культури можна вважати високий рівень забур’яненості посівів. Тому задля забезпечення рослинам оптимальних умов розвитку необхідно своєчасно проводити фітосанітарні моніторинги посівів, щоб мати змогу своєчасно провести обприскування посівів препаратами проти бур’янів. В таких випадках експерти рекомендують використовувати гербіциді вибіркової дії.

Як обирати препарати хімічного захисту рослин

Ведення сільського господарства – справа далеко не з легких. Вона потребує серйозного вливання фінансових, фізичних та інтелектуальних вливань. При цьому успіх справи залежить лише від якості врожаю. Тому, щоб його отримати в необхідної якості та у достатній кількості, слід грамотно використовувати препарати для хімічного захисту сільськогосподарських культур. Так, найбільший вітчизняний виробник подібних засобів захисту компанія Ukravit, інформацію про яку ви зможете знайти на сайті https://ukravit.com.ua/. Компанія пропонує використовувати високоефективні пестициди, агрохімікати та засоби знищення побутових шкідників. Під час сільськогосподарської діяльності можуть знадобитись:

  • гербіциди;
  • фунгіциди;
  • інсектициди;
  • протруйники;
  • регулятори росту;
  • родентициди;
  • побутові засоби захисту.

Кожен із цих видів препаратів має безліч різних варіантів, призначених для тих чи інших культур, які необхідно використовувати у тих чи інших умовах. Тож з правильним вибором препаратів зможе допомогти тільки фахівці.

Які препарати сільськогосподарського призначення і для чого використовують

Як вже зазначалось вище, за допомогою гербіцидів знищують бур’яни. Фунгіциди використовуються для боротьби із грибковими хворобами. За допомогою інсектицидів борються зі шкідливими комахами, щоб захистити посіви від пошкоджень або навіть загибелі. Протруйниками обробляють насіння, картоплю та цибулю перед початком посіву для того, щоб запобігти пошкодженню шкідливими патогенами. Про регулятори росту говорить їх назва. Родентициди використовують для знищення та відлякування гризунів. Існують також додаткові препарати, які використовують, наприклад, для поліпшення рівномірності визрівання культур. Їх називають десикантами.