Рейтинг FourFourTwo: топ-10 футболістів за останні 25 років

Готуйтеся погоджуватися і сперечатися з думкою авторитетного британського футбольного журналу, котрий нещодавно опублікував свій рейтингом.

Отож, вашій увазі десятка кращих гравців за останні чверть століття - з початку 90-х і до наших днів. Поїхали, і не забувайте робити ставки на 1xbet, великий виграш з цією відомою букмейкерською канторою вам гарантовано!

10 місце. Роберто Баджо (Італія)

Так, «Божественний Хвостик» завжди буде відомий як людина, яка пробила в поперечину в серії пенальті фінального матчу чемпіонату світу. Але це лише драматичний епізод, Баджо взагалі-то грав в футбол більше 20 років і створював магію завжди і всюди. В Італії його досі вважають генієм калібру Марадони.

9 місце. Паоло Мальдіні (Італія)

За свою видатну 24-річну кар'єру в «Мілані» Мальдіні зіграв в 902 матчах, бронюючи захист «россо-нері» і зліва, і по центру. Паоло виграв 5 Кубків чемпіонів, в загальному заліку за цим показником він поступається тільки Пако Хенто.

8 місце. Андрес Іньєста (Іспанія)

Іньєста нарівні з Хаві - це втілення футбольного стилю, який підкорив весь світ, будучи вирощеним в «Барселоні» і збірній Іспанії. Забезпечений футбольним комп'ютером Андрес віддавав передачі будь-якої складності, користуючись лазерним наведенням, успішно йшов в дриблінг і завжди, завжди пам'ятав свої тактичні завдання.

7 місце. Хаві (Іспанія)

Багато що з того, що сказано про Іньєста, відноситься і до Хаві - серцю «Барселони» і збірної Іспанії, які ще недавно домінували в світовому футболі. Каталонському метроному простіше було віддати точний пас, ніж помилитися, Хаві плів мережива гри якимось гіпнотичним чином. Може бути, він навіть самий великий іспанський гравець в історії.

6 місце. Тьєррі Анрі (Франція)

Коли Арсен Венгер в 1999 році підписав Анрі з «Ювентуса» за 11 мільйонів фунтів, мало хто міг собі уявити таке майбутнє Тьєррі. Француз став найбільшим «каноніром» всіх часів, справжньою сенсацією Північного Лондона. Титули теж не обходили Анрі стороною, причому не тільки в «Арсеналі», але і в збірній Франції, і в «Барселоні», куди він відправився за Лігою чемпіонів і не прогадав.

5 місце. Роналдіньо (Бразилія)

У дитинстві Роналдіньо відточував дриблінг, граючи зі своїм собакою, коли друзі втомлювалися від футболу. Можливо, саме ці вправи допомогли створити одного з кращих дріблерів в історії футболу. Роналдіньо грав в футбол від душі, він не боявся бути ефектним, а вже трюками бразилець був просто напханий. Хлопець, який робив все в кайф з незмінною посмішкою на обличчі.

4 місце. Роналдо (Бразилія)

Нападник, який витримує порівняння з самим Пеле, кращий центрфорвард в новітній історії футболу, який заслужив своє прізвисько - Феномен. Найважчі травми розділили кар'єру Зубастика на «до» і «після», але вже після двох років без футболу і серії операцій він забив 8 голів на чемпіонаті світу і виграв мундіаль вдруге в кар'єрі. Феномен!

3 місце. Зінедін Зідан (Франція)

Юні шанувальники «Реала» знають Зідана як успішного тренера, який виграв три Ліги чемпіонів поспіль, але Зізу в історії «Королівського футболу» набагато більше, ніж просто футболіст або просто тренер. Він - все разом. Елегантний атакуючий півзахисник провів у Мадриді п'ять років, а до цього демонстрував свої скіли в «Ювентусі» і вигравав великі турніри зі збірною Франції. Зідан унікальний, він ефектний і ефективний - два в одному.

2 місце. Кріштіану Роналду (Португалія)

Зізнайтеся, ви очікували заходу кар'єри Роналду набагато раніше, але і в 35 років португалець - один з кращих на планеті. Він тримає планку на високому рівні вже півтора десятиліття, і в цьому є щось фантастичне. Статистикою навіть оперувати безглуздо, досить згадати 450 голів в 438 матчах за «Реал» - результат, в який неможливо повірити, якби ці голи не забивалися на наших очах.

1 місце. Ліонель Мессі (Аргентина)

І все-таки найбільшим гравцем за останні 25 років FourFourTwo вибирає Мессі, який має підстави претендувати на корону найвидатнішого за всю історію гри. Навіть надзвичайна статистика Лео виглядає трохи заниженою, якщо узагальнювати його вплив на гру «Барси», з якою він виграв 10 чемпіонських титулів в Іспанії і чотири Ліги чемпіонів. Перший!