Як LEGO Education навчить всіх школярів програмуванню

Ми живемо у вік стрімкого розвитку робототехніки і вже зараз можна знайти в магазинах набори для самостійної збірки і програмування роботів. В основному ці набори орієнтовані для навчання дітей і студентів, а й для дорослих, які цікавляться робототехнікою, тут відкриваються великі можливості для реалізації своїх ідей.

У сучасному світі існує безліч робототехнічних наборів. Всі вони володіють різною комплектацією, виготовлені з різних матеріалів і призначені для безлічі цілей. Але чому серед них найпопулярнішим все-таки є LEGO Education? У чому його основні переваги перед іншими інноваційними іграшками? Спробуємо розібратися на прикладі комплектів Lego Education Spike Prime, ось тут їх можна придбати по найкращій вартості. 

Особливості і переваги Lego Education Spike Prime

Робототехнічні конструктори Lego - один з найпопулярніших засобів для навчання робототехніці школярів всіх вікових категорій. За допомогою вже розроблених проектів з робототехніки можна вивчати прості механізми і базові алгоритми управління роботом: організацію руху, основи комп'ютерного зору, і інші завдання, які вирішуються не тільки в робототехніці, а й інших суміжних з нею предметних областях (фізики, математики, технології та ін .). Дані комплекти здатні розвинути у малечі цінні навички: логіка і мислення, інтерес до науки, моторика і спритність. Тут важливий момент: нові набори LEGO допоможуть виростити не тільки програмістів. Мова про те, що навик взаємодії з будь-якою машиною - будь то розумний холодильник або сервер сайту - стає вже практично базовим.

Конструктор SPIKE Prime розрахований на учнів 5-7 класів. До комплекту входять програмований хаб (центральний блок) з декількома портами, датчики і мотори, додаток SPIKE і, звичайно ж, кубики LEGO.

Програмують в SPIKE Prime мовою Scratch. Це спеціальна "дитяча" мова, розроблена в одному з кращих технічних вузів світу - Массачусетському технологічному інституті (MIT). Варто зазначити, що Scratch не було створено виключно для LEGO. Просто ця мова програмування ідеально підходить для таких конструкторів. За допомогою неї можна буквально за кілька хвилин створити коротку анімацію, а за годину - цілий мультфільм.

За допомогою Lego Education Spike Prime школяр може вивчати робототехніку по шляху наростання складності: робота з базовими моделями, вивчення авторських моделей роботів для розширення знань і знайомства з ідеями різного використання роботів, створення власної розробки. Таким чином, робототехнічні конструктори Lego можуть використовуватися на етапі знайомства школярів з робототехнікою, але з акцентом на те, що це дійсно лише «перші кроки в робототехніку».