Онлайн радіо - чудова альтернатива традиційним FM станціями

З появою інтернету в усьому світі радіостанції також пішли в цю мережу, тепер стало модним слухати радіо онлайн, віддавши йому перевагу перед звичайним FM станціям. Так в чому ж переваги такого виду мовлення?

Як відомо звичайні FM радіо не завжди можуть зловити потрібну хвилю, припустимо хочу я послухати що твориться в Америці, а мені не дозволяє діапазон. У великих містах з цим ще так-сяк справляються, а ось в сільській місцевості і провінційних містах з цим біда. А за допомогою високошвидкісного Інтернету, який зараз є майже в кожному куточку країни, можна зайти на onlineradioua.com, вибрати улюблене онлайн радіо і слухати свіжі новини з усього кінця світу, музику будь-якого жанру і напрямку, саундтреки до фільмів і телесеріалів і багато-багато іншого. І ще в радіо онлайн немає постійних скрипів, шипіння та інших перешкод, що заважають насолоді від прослуховування улюбленої радіостанції.

Ще одним безсумнівним плюсом радіо в інтернеті є простота пошуку, припустимо, вам потрібно знайти радіостанцію, де цілодобово крутять саундтреки до ваших улюблених фільмів. Для цього ви просто вбиваєте в пошук: «радіо саундтреки», і все, можете спокійно слухати вподобану станцію. А в FM радіо треба шукати відповідну хвилю, при цьому якщо ти точно не знаєш діапазон, то навряд чи коли-небудь знайдеш радіостанцію. 

Можна з легкістю друкувати на адресу інтернет радіостанції різні відгуки, пропозиції, рекомендації, критику. Тоді як в FM радіостанціях цього не можна було зробити апріорі. Іноді радіостанції організовують години спілкування із зірками музичного світу, кінематографа. Щоб задати їм питання раніше доводилося дзвонити, чекати своєї черги іноді по п'ятнадцять хвилин, при цьому гроші знімалися з мобільного телефону, або приходть рахунок на кругленьку суму на домашній телефон. З появою інтернету і радіостанцій в ньому, можна просто відправити коротке повідомлення в чат і все, ніяких черг. Звичайно, є ймовірність, що питання ваше і не озвучать в прямому ефірі, ну тут вже як пощастить.

Для прослуховування радіо онлайн не потрібно витрачати зайві гроші і купувати громіздкі FM приймачі. Всього на всього, потрібен персональний комп'ютер і доступ в інтернет.

Єдиним мінусом такого роду радіо може виявитися те, що якщо у вас не ноутбук з доступом в 3G мережу, а звичайний комп'ютер з ADSL модемом, то ви зможете насолоджуватися улюбленими радіостанціями тільки вдома. А з FM радіоприймачем (якщо він, звичайно, працює на батарейках), можна слухати станції і на вулиці і де-небудь в лісі на природі.