Ремонт техніки Apple і інші важливі нюанси експлуатації

Продукція компанії Apple коштує недешево. Тим більше прикро, коли вона виходить з ладу. Виробники часто роблять все, щоб схилити клієнта до нової покупки, а не до ремонту. Але більшість все ж вважає за краще реанімувати пристрій і не йти в магазин за аналогічним. Яка специфіка такого процесу, як ремонт техніки Apple?

"Родові травми"

Багато хто цікавиться: чи є специфічні «особливості» різних пристроїв, на які варто звернути увагу при купівлі та використанні?

Звичайно, у кожної моделі є свої «хвороби», неможливо знайти техніку, яка була б зовсім їх позбавлена. Ми говоримо в даному випадку не про конструкційний брак (наприклад, проблеми з акумулятором, який не витримує нагрівання при спробі його зарядити), а про специфічні «слабкі місця», які можуть привести до поломки вже під час використання.

Всі ці «особливості» можуть, як залежати від умов експлуатації, так і не залежати. До найбільш характерних проблем з гаджетами Apple слід віднести наступні:

  • тріснуло скло
  • немає зображення або підсвічування
  • пом'ятий або подряпаний корпус
  • попадання води
  • поломка роз'єму і кнопок
  • не заряджається
  • не вмикається
  • самовольно перезавантажується

Кілька слів про ремонт Macbook pro. Заміна дисплея Macbook, а також інші несправності техніки Apple швидко, якісно, і без зайвих переплат усунуть досвідчені фахівці харківського сесрвісного центру "RemPark". 

Зарядка

Зарядні кабелі для техніки Apple - одна з «болючих тем» для власників пристроїв. Яким би акуратним не був користувач, все одно рано чи пізно провід зношується (страждає та його частина, яка поруч з власне «головкою» зарядки).

Не варто купувати і використовувати дешеві і неякісні дроти і зарядні пристрої, техніка Apple в цих питаннях ніжна. Безкоштовний - в нашому випадку, за 50 грн. - сир буває тільки в мишоловці.

Термін служби акумулятора і телефону прямо залежить від правильного живлення. І в цьому аспекті важливо дотримуватися три речі. По-перше, використовуйте якісні зарядні пристрої (котушки індуктивності, регулятори і стабілізатори напруги не просто так стоять в оригінальних зарядках, вже повірте). По-друге, дотримуйтесь амперності зарядок (1A для iPhone і 2A для iPad). По-третє, стежте, щоб провід був сухим, а його контакти надійно заховані під захисне плетіння, так як оголені дроти - ризик втрати телефону назавжди.

Сухим з ​​води

Ще одна дуже часта проблема, з якою часто стикаються користувачі мобільної техніки, пов'язана з попаданням в телефон або планшет вологи.

При попаданні телефону в воду потрібно насамперед відключити пристрій, або акумулятор. Не заряджайте телефон, витягніть слот сім і віднесіть в будь-який сервісний центр.

Далі доля телефону залежить від двох чинників: вміння і знання майстра і кількості пошкоджень, які вже заподіяла волога. Так як попадання води всередину телефону - явище часте, воно оточене безліччю "народних міфів". Що з них правда? Якщо коротко: ніщо.

  • Спроби сушити телефон на батареї або феном: нагрів прискорює окислення деталей. Стане тільки гірше.
  • Промивання деталей спиртом або алкоголем: в рідини можуть міститися речовини, які осядуть на деталях і зашкодять їх.
  • Активна тряска: не тільки не вирішує проблему, а й посилює її, тому що вода може проникнути глибше.

Так що, на жаль, народні способи в більшості випадків не діють. Так, є випадки, коли вчасно відключений телефон після висихання продовжував працювати, але заздалегідь передбачити нічого не можна. А значить, доведеться звертатися в сервіс.

Що обов'язково «лікувати», і як пристрої захистити?

Основні заходи захисту техніки від механічних несправностей такі:

  • Міцний чохол. Бажано такий, щоб «тримав форму» і захищав корпус від деформації. Фахівці рекомендують або оригінальні чохли від Apple, або їх точні копії. Також є «бронечохли», вони підійдуть любителям активного відпочинку і спорту. Але вони істотно змінюють габарити пристрою: роблять його більшим і товстішим.
  • Скляна плівка на екран. При ударі страждає вона, а не сам дисплей телефону, її замінити дешевше.

Найчастіше рядовий користувач не знає, з якою несправністю потрібно відразу бігти в центр по ремонту, а з якою можна і далі спокійно жити.

Рекомендації фахівців в цій області такі:

  • Усунення слідів попадання вологи і заміна мікросхеми заряду - це дві речі, які слід зробити обов'язково.
  • Решта пошкодження впливають виключно на комфорт експлуатації пристрою. Роз'єми, кнопки, скла, навіть некоректно працюють мікросхеми, що відповідають за сенсор, можна залишати без ремонту, якщо це не дуже заважає вам користуватися пристроєм.