Особливості використання геотекстилю в дорожньо-будівельних технологіях

Світова будівельна практика освоїла велику кількість нових матеріалів і технологій, до числа яких входять, так звані геосинтетики, тканинні і нетканні матеріали, створені на основі полімерних волокон. Найбільш поширений в дорожньо-будівельних технологіях геотекстиль, це нетканне полотнище, виконане з поліпропіленового волокна.

Цей матеріал володіє унікальними властивостями, зокрема, високими характеристиками міцності,  еластичності, морозостійкості і тривалим експлуатаційним ресурсом. Крім того, геотекстиль має високу стійкість до основних хімічних сполук, яких в грунтових водах буває досить багато. А на сайті https://ligarost.com.ua/uk ви зможете по вигідній вартості придбати цей якісний матеріал.

Переваги геотекстильних матеріалів

Завдяки вдалому поєднанню багатьох позитивних властивостей, геотекстильні матеріали застосовуються в дорожньому і гідротехнічному будівництві, дренажних і протиерозійних системах. У житловому будівництві геосинтетики незамінні в якості витратних матеріалів в покрівельних, гідроізоляційних, дренажних і землевпорядних технологіях. При цьому продуктивно застосовуються такі властивості матеріалів, як поділ різних грунтів, армування земляних конструкцій, фільтруючі можливості текстилю в дренажних системах.

У дорожньому будівництві щебінь давно вже став традиційним матеріалом, його використовують не тільки для будівництва автомагістралей, але і для облаштування садових доріжок і прибудинкової території. При недостатньому ущільненні грунтової основи, на дорозі незабаром утворюється колія, спостерігається прискорене зношування дорожнього покриття. Застосування геотекстилю вирішує цю проблему практично повністю. Покриття успішно перешкоджає перемішуванню щебеню з грунтом і утримує товщину засипки на початковому рівні.

Економічні передумови використання геотекстилю в дорожньому будівництві очевидні, оскільки вдається знизити витрату щебеню більше, ніж на 50-7%. Якщо врахувати економію на транспортних витратах, то результати виходять більш ніж позитивними. Крім того, визначається значна економія робочого часу, зниження витрат на технічне обслуговування дороги і продовження її робочого ресурсу мінімум в півтора рази.

Продумане поєднання початкового модуля пружності і розтягування, дозволяє геотекстилю поглинати велику кількість енергії, що обертається високою стійкістю виробу до механічних навантажень і надає ефективні армуючі властивості.

Проте, слід враховувати, що деякі види текстилю, при високому стисканні, знижують свою водопропускную здатність. Уникнути такого явища можна технічно правильним підбором матеріалу, відповідній структурі і вазі грунту, а, отже, і передбачуваним навантаженням.

Великі проблеми для шляховиків створюють весняні підтоплення та високий сезонний рівень ґрунтових вод. Традиційно, грунтові води видаляються підземними дренажними системами, які мають властивість замулюватися частинками грунту і потребують періодичної продувки і очищення. З появою на будівельному ринку геотекстильних матеріалів, проблему вдалося практично вирішити.

В якості довговічного і ефективного фільтра застосовується нетканий геотекстиль, він вільно пропускає вологу, але непроникний для мікрочастинок грунту. Оснащені надійним захистом, дренажні труби надовго залишаються чистими і функціонують з повною віддачею. Дана технологія дозволяє взагалі відмовитися від застосування труб. Їх може замінити щебінь, обладнаний протизамулюючим покриттям з голкопробивного текстилю. Така система отримала популярність під назвою м'якого дренажу. Матеріал не засмічується протягом багатьох років, в такому варіанті, пропускна здатність дренажу дорівнює водопроникності самого грунту.

Таким чином, позитивний висновок про доцільність застосування геосинтетиків приходить сам по собі. Заощадити на будівництві дороги значні кошти, без погіршення її експлуатаційних характеристик, продовжити її міжремонтний ресурс і знизити витрати на обслуговування - такий-бізнес проект може стати правильним технічним і економічним рішенням.