Ліжко з підйомним механізмом - ідеальний варіант для маленької спальні, і не тільки

Вже досить давно ліжка перестали використовувати виключно за їх прямим призначенням. Це пов'язано з тим, що в перебігу сучасного життя ми все більше і більше прагнемо максимізувати функціональність чого б то не було і при цьому заощадити простір.

М'яке ліжко з підйомним механізмом, яке можна придбати в інтернет-магазині https://www.meblium.com.ua/krovati-i-matrasy/krovati, краще за інших справляється з цим завданням.

Переваги ліжка з підйомним механізмом

Такі конструкції не тільки чудово виконують свою пряму функцію, але і є досить містким місцем для зберігання всіляких речей. Це може бути як постільна білизна, так і Ваш одяг, який вже просто не поміщається в шафу. Таке ліжко оснащене спеціальним підйомним механізмом, завдяки якому Вам відкривається доступ до просторого і досить ємного короба.

Для маленької спальні така конструкція стане справжнім порятунком. Вам не потрібно турбуватися про те, що з боків ліжка зовсім не залишилося зайвого простору, адже механізм відкривається вгору, майже як капот машини. Він легко фіксується в даному положенні і є абсолютно безпечним, впоратися з ним може навіть дитина.

Ліжко з підйомним механізмом можна без зайвих побоювань ставити впритул до стіни або розміщувати її посеред Вашої спальні. У будь-якому випадку воно буде виглядати дуже доречно і елегантно.

Конструкційні особливості

Подібні моделі можуть бути оснащені абсолютно різними видами механізмів, які дозволяють своєму власникові з легкістю відкинути спальне місце діставшись до необхідних речей. Кожен з механізмів має свої відмінні риси їх умовно можна розділити на три категорії, а саме:

  • Підйомний механізм на кручених пружинах, це найбільш відомий і комфортний вид, але пружинам властиво втрачати свою еластичність з плином часу.
  • Газові амортизатори в порівнянні з попереднім варіантом більш практичні і довговічні, вартість таких моделей на порядок вище, але і експлуатаційні можливості також досить великі. Як правило, найчастіше дані вид встановлюється на дитячих ліжечках, які забезпечують легке і практично безшумне підняття спального місця.
  • Механізм трансформації з ручним підйомником на петлях, це є одним з найбільш бюджетних варіантів, в підйомнику, як правило, відсутні будь-які допоміжні пристрої, для того щоб відкинути спальне місце Вам знадобиться докласти певних зусиль.