10 критеріїв вибору дивану хорошої якості

Новий диван в квартирі - подія завжди радісна, довгоочікувана, дуже відповідальна. Адже важливо щоб він був не тільки красивим, але практичним, зручним, і найголовніше - якісним.

Як вибрати хороші м'які меблі, навскидку визначити їх надійність, ми розповімо в даній статті, а в інтернет-магазині https://divan-max.ua ви зможете по доступній вартості придбати якісний, функціональний диван, який ідеальним чином впишеться в любий інтер'єр! 

Зовнішній вигляд якісного дивана: на що звернути увагу

Якщо ви перебуваєте ще на етапі вибору м'яких меблів, придивляєтеся, відвідуєте меблеві центри, відразу звертайте увагу на такі критерії:

  • Шви на меблевій оббивці. Всі повинні бути рівними, прямими, без ниток, що стирчать, з однаковим розміром стібків.
  • Натяжка і кріплення матеріалу. Зверніть увагу не тільки на красу оббивки, але і якість її натяжки. Чи не провисає чи вона, чи рівномірно закріплена, наскільки надійно.
  • Стики на меблях. Зазори, стики між елементами дивана повинні бути не ширше 5 міліметрів. Спробуйте просунути палець між сидінням і підлокітником, якщо він туди поміщається, значить якість збірки залишає бажати кращого.
  • Використовувана фурнітура. Меблева фурнітура, включаючи декоративні елементи і комплектуючі для кріплення, повинні бути якісні: всі деталі одного кольору, надійно зафіксовані, легко, плавно працюють (як, наприклад, коліщатка на дивані з механізмом викочування).
  • Оббивка задньої стінки дивана. Бюджетні моделі ззаду обтягують технічною тканиною, для здешевлення вироби. Якщо ви бажаєте придбати кутовий диван середньої і вище цінової категорії, але помічаєте на ньому технічну тканину, це скоріше буде свідчити про недоброякісне виробника.

Тестуємо нутрощі м'яких меблів

Якщо ви вже облюбували конкретну модель, до зовнішнього вигляду не маєте ніяких претензій, варто все ж докладніше дізнатися про нутрощі, а по можливості, подивитися самостійно такі параметри:

  • Каркас виробу. Найпоширеніші диванні каркаси: з ДСП, фанери або металу. Пресована тирса буде найненадійнішим варіантом, особливо якщо на диван планується велике навантаження (щоденний сон, стрибаючі діти, великі тварини).
  • Наповнювач. Наповнення для м'яких меблів безпосередньо залежить від цілей його використання. Якщо ви хочете найкращий диван для сну, слід вибирати пружинні блоки або латекс в якості наповнення. Для меблів для відпочинку прекрасно підійде більш демократичний наповнювач з пінополіуретану високої щільності. А ось від синтепону, поролону, краще відмовитися, оскільки вони швидко втрачають форму і почнуть просідати.
  • Механізм трансформації. Цей пункт важливий тим, хто планує використовувати диван як спальне місце. Існують різні типи розкладки, і не всі вони підходять для щоденного використання. Найбільш практичними, стійкими до регулярного застосування, вважаються викатні механізми, "дельфін", "єврокнижка".
  • Оббивка. Від якості оббивки залежить зовнішній вигляд дивана в процесі експлуатації. Якщо є можливість, замовте самі щільну, зносостійку тканину, підходящої текстури та кольору (наприклад флок, мікрофібра, гобелен). Вибір шкіряної оббивки буде прямо залежати від фінансових можливостей. Натуральна шкіра - найкращий варіант, але і самий витратний.
  • Додаткові місця зберігання. Якщо модель оснащена ящиком для зберігання білизни, перевірте його на якість збірки, легкість використання, ергономічність (зручність розташування, місткість).