Еко сумки - актуальний тренд 2020 року

Захист навколишнього середовища завжди був в центрі уваги екологів, вчених, які вивчають проблеми забруднення життєдіяльністю людини, журналістів, які висвітлюють цю тематику, а також величезної армії прихильників здорового способу життя. Їх зусиллями актуалізується використання предметів, в найменшій мірі шкідливих для здоров'я людей.

У поточному році особливої ​​актуальності набули заходи по виключенню з нашого життя виробів одноразового використання і переходу до використання екологічно безпечних предметів, до яких відносяться і еко сумки.

В чому причина?

Під визначення "сумка" потрапляє досить великий діапазон виробів, призначених для перенесення, транспортування або зберігання чого-небудь, - від примітивного одноразового поліетиленового пакета і до шикарних дорогих дорожніх сумок.

Появі на світ і надходженню в користування людини тієї чи іншої сумки передує тривалий процес вирощування сировини, виробництва і обробки матеріалів, а також її виготовлення. Всі ці етапи в тій чи іншій мірі пов'язані з негативним впливом на навколишнє середовище.
Після завершення використання сумки або пакета їх необхідно утилізувати, при цьому шкідливий вплив може розтягнутися на дуже тривалий період розпаду матеріалів, з яких вони виготовлені.

Всі сумки, в тому числі що продаються як екологічно чисті, надають деякий шкідливий вплив на навколишнє середовище. Багаторазові сумки, як правило, міцніші і важчі. Для їх створення потрібно більше ресурсів, що призводить до збільшення впливу на навколишнє середовище.

На даний час не існує шляху повного уникнення подібної ситуації. Але є варіанти мінімізації шкідливого впливу на навколишнє середовище, серед яких на першому місці - використання багаторазових еко сумок, великий вибір яких пропонується на сайті https://paket.com.ua/.

За твердженням британських екологів, екологічність сумок прямо пропорційна частоті їх використання - чим більше ви їх використовуєте, тим більш екологічними вони стають. Результати проведених ними досліджень свідчать, що незалежно від типу сумки, ключем до зниження її шкідливого впливу є її більш часте повторне використання.

Оскільки ви використовуєте багаторазову сумку знову і знову, вона стає більш екологічно чистою, ніж одноразові сумки. При цьому мінімальна кількість разів повторного використання, необхідних для досягнення ефекту, становить:

  • бавовняна сумка - 173 рази;
  • типова багаторазова складна сумка з нетканого поліпропілену (ПП) - 14 разів;
  • паперовий пакет - 4 рази;
  • перероблений поліетиленовий пакет - 2 рази.

Однак, перевагою, звичайно ж, повинні користуватися сумки, виготовлені з екологічно чистих матеріалів.