Агрохімічний аналіз грунту - точний інструмент для визначення потенціалу поля

Аналіз грунту набуває все більшої значущості в Україні, таке вивчення грунту дає можливість для оцінки екологічного стану та наявності шкідливих речовин в покриві грунту в сукупності, а також для виявлення хімічного складу, якості та придатності для родючості культур.

Якщо культури не адаптуються і не розвиваються на посадженій території, незважаючи на виконання всіх рамок і правил посадки це є одним з факторів для проведення аналізу грунту, який покаже рівень її родючості і які види добрив допоможуть в лікуванні грунту. А замовити якісний аналіз проб грунту ви зможете в компанії «Прайм Лаб Тек», яка має все необхідне для цієї процедури обладнання, всі дозволи, ліцензії (у тому числі Міжнародна акредитація ISO 17025), досвідчений персонал, і значний успішний досвід в агролабораторних дослідженнях.  

При дослідженні також можна визначити рівень рН грунту, засоленість, на їх підставі проводять меліоративні роботи. Аналіз якості і структури грунту дає можливість дізнатися наскільки безпечний грунт, тому як при негативному результаті це означає, (особливо недалеко від промислових, забруднених міст) що в складі грунту містяться отрути, токсини, радіоактивні елементи, а також небезпечні бактерії і паразити. 

Вивчення стану та властивостей грунту проводиться кількома техніками. За допомогою яких можна дізнатися походження грунту, його тип, статус в загальній системі грунту.

Механічний аналіз

Даний вид дослідження періодично так само називають гранулометричним, тому що в цій техніці передбачається підрахунок гранул, які попередньо збирають і розподіляють за категоріями, в залежності від діаметру і ваги. В результаті аналізування ви будете знати, яку кількість глини і піску містить грунт, а також до якого типу грунту він належить.

Хімічний аналіз

В даний час є найбільш актуальним, він показує загальний аналіз структури досліджуваної землі. Ступінь змісту елементів, що входять до складу грунту визначають недостачею потрібних речовин для удосконалення плодючості, а також допомагають дізнатися вміст хімічних речовин у складі грунту (солі, силікати, органічні сполуки), які можуть завдати шкоди стану здоров'я людини при підвищеній концентрації.

Агрохімічний аналіз

Його проводять, щоб визначити кількість макро- і мікроелементів в змісті грунту, гранулометричний склад грунту, а також кількість органічних речовин, що впливають на родючість грунту при вирощуванні культур в галузі сільського господарства і інших ділянках землі (фермерські угіддя, садові наділи, дачні ділянки та інше).

Мінералогічний аналіз

Даний тип аналізу допоможе працівникові сільського господарства отримати інформацію по первинні і вторинні мінерали у складі грунту, які в свою чергу налічують найбільшу частку маси всієї землі.

Грунт ділиться на 3 види: мулистий, глинистий і колоїдний. Кожен вид вивчають індивідуальним методом для виявлення походження грунту і основи процедури вивітрювання. Мінералогічна техніка необхідна для агротехнічної роботи, вона обчислює мінеральний склад ґрунту, зміна змісту мінералів на різних шарах залягання і при грунтоутворенні.

Токсикологічний аналіз

Дана методика виявляє відсоток дітородних речовин, такі як - миш'як, свинець, ртуть і т.п. в грунті.