Особливості цифрового ТБ

Технологія цифрового телебачення — один з найсучасніших типів телевізійного мовлення, на який переходять не тільки приватні, а й національні канали. Сьогодні її застосовують в кожному будинку, оскільки вона дає доступ до високої якості і великої кількості нових можливостей перегляду.

Дізнатися, скільки коштує цифрове мовлення і як його підключають, можна на сайті https://www.it-tv.org/. А ось про основні особливості цієї технології варто поговорити детальніше.

Головні переваги цифрового телебачення

Цифрове ТБ по праву вважається одним з найбільш сучасних типів мовлення. Потроху воно виштовхує не тільки аналогове, а й кабельне мовлення. Причин тому дуже багато. Головні серед них такі:

  • Великий вибір каналів. Звичайно, кабельне підключення дає доступ до багатьох телеканалів, але цифра розширює її ще більше. При цьому, великий список вітчизняних каналів підключений абсолютно безкоштовно.
  • Висока якості картинки. Таке підключення дозволяє скористатися всіма перевагами HD-телебачення, без шумів, збоїв, і т.д.
  • Якісний звук. Висока якість сигналу впливає не тільки на картинку, але і на звукопередачу. Вона стає чистішою, швидкою і гучною. Відставання від зображення взагалі виключено.
  • Можливість управляти телесіткою. Користувачі можуть самі складати для себе список улюблених телеканалів, блокувати або приховувати деякі з них, підбирати сітку по інтересам і особистим побажанням.

Сучасні телевізори з підключенням цифрового ТБ дозволяють користуватися ним, як звичайнісіньким інтернет-підключенням. Користувачі можуть переглядати різні відео, користуватися пошуковими системами, заходити в соціальні мережі і ставити улюблені фільми на паузу.

Головні мінуси цифрового ТБ

Як і будь-яка інша технологія в світі, цифрове телебачення має свої мінуси, про які теж варто знати. По-перше, для підключення необхідно придбати додаткове обладнання. Це може бути не тільки приставка та тюнери. Дуже старі моделі телевізорів не підтримують такий сигнал.

По-друге, при всій надійності оснащення та мовлення такого типу, втрата сигналу все ж можлива. Це може відбуватися з різних причин, але усунути проблему можуть тільки фахівці.

В цілому ж, «цифра» все одно перевершує і за якістю, і за вартістю кабельний тип підключення. Вона дешевше, зручніше і різноманітніше.

Як підключається цифрове телебачення?

Процес підключення виглядає досить просто. Якщо користувач вже має інтернет-телебачення або супутникове, міняти нічого не доводиться. Досить змінити деякі настройки. Всі стандартні канали будуть доступні без перешкод.

Для того, щоб замінити аналогове підключення на «цифру», необхідно виконати невеликі маніпуляції відповідно до таких рекомендацій:

  1. Сучасні моделі телевізорів вже розроблені з урахуванням того, що для прийняття сигналу знадобиться спеціальний тюнер з маркуванням DVB-T2. Він вбудований в сучасні вироби ще на етапі виробництва. Якщо ж для відтворення встановлюється досить старий телевізор, до нього доведеться придбати такий тюнер.
  2. Підключити всі антени допоможе інтернет-провайдер. Необхідно заздалегідь заповнити заявку на підключення. Після цього телебачення почне успішно працювати.

Налаштування каналів може проходити самостійно, оскільки багато телевізориів мають функцію автонастройки. Додаткові платні канали підключає провайдер. Далі користувач має можливість насолоджуватися відмінною якістю і звуком.