Цой живий! Група «Кіно» випустила кліп з оригінальним голосом співака

Іноді легенди повертаються. Ось і популярна в 80-ті роки рок-група «Кіно» готується до відродження. Музиканти між репетиціями перед великим концертом, який запланований на осінь цього року, записали відео на композицію «Мама, ми всі важко хворі».

Група "Кіно", що возз'єдналася після майже 30-річної перерви, представила новий кліп. Ролик на пісню "Мама, ми всі важко хворі" опублікували в соціальних мережах колективу, причому - це перша робота, в якій музиканти відкрили таємницю оформлення майбутніх концертів в Москві і Санкт-Петербурзі. Думається, найближчим часом сайт KazMuz опублікує цей матеріал, а наразі на цьому популярному сервісі можна переглянути кращі відеороліки відомих вітчизняних і зарубіжних виконавців.    

У новому відео музиканти грають в студії, миготить і образ Віктора Цоя - на екранах телевізорів показують його концертне виконання цієї пісні.

Зйомки пройшли в кінці минулого року - тоді ж, коли були записані нові версії пісень "Тролейбус" і "Музика хвиль" (вони були презентовані раніше, їх теж можна подивитися на офіційній сторінці групи). Але у нинішньої прем'єри є одна особливість.

"Тут ми вперше використовуємо шматочки відео, яке будемо показувати на концерті. Просто щоб трохи дати зрозуміти, як це буде виглядати. На концерті, звичайно, це буде на великому екрані на сцені, буде інше враження. Але щось уявити можна вже зараз", - розповідає беззмінний гітарист "Кіно" Юрій Каспарян.

Перші концерти після довгого мовчання, нагадаємо, група зіграє вже восени - 31 жовтня і 1 листопада в Санкт-Петербурзі, 21 і 22 листопада в Москві. На сцену вийде Юрій Каспарян і два бас-гітариста групи різних років - Олександр Титов і Ігор Тихомиров. Мультимедійне оформлення створить син Віктора Цоя Олександр Цой.

У 2019 Олександр запропонував організувати концерти групи, в яких використовувався б вокал Віктора Цоя зі старих пісень, але при цьому жива музика колишніх учасників групи і спеціально розроблений відеоряд.

До речі, стало відомо, що син легендарного рок-музиканта хоче офіційно зареєструвати бренд групи «Кіно». Відповідну заявку він подав у Роспатент. Товарний знак повинні оформити по класу міжнародної класифікації товарів і послуг № 41. Дозвіл дозволить видавати книги, відкривати дискотеки і нічні клуби, проводити майстер-класи, концерти, а також в якості агентства надавати моделей для художників. Крім того, Цой зможе писати сценарії, знімати фільми, записувати музику, і все інше, повязане з легендарним гуртом.