Аналітика попиту на позики до і під час карантину

Перед карантином функціонувало безліч МФО, які були готові видавати позики навіть не дуже фінансово забезпеченим верствам населення. Отримати позику могли навіть ті, хто не мав офіційної роботи і мав погану кредитну історію.

Після карантину картина різко змінилася, і тепер МФО видають позики на більш довгий термін, а також орієнтуються на банківську систему видачі грошей, тобто відстежують всі сторони позичальника і можуть легко відмовити у фінансуванні.

У чому ще змінилася ситуація на ринку позик:

  • Робота перейшла в онлайн режим і тепер клієнтам, незнайомим з отриманням позик в мережі зробити це важче;
  • З ринку підуть ті компанії, які не мають своєї бази в інтернеті або вона погано розвинена. Офіси МФО в 90% закриті і в будь-якому випадку відкриються ще не скоро;
  • Клієнтам відразу пропонують дистанційну роботу і старі клієнти в більшості своїй відразу на неї переходять, а до нових людей найчастіше виїжджають співробітники для укладення договорів і оцінці їх платоспроможності;
  • Видача грошей в борг триває в нормальному режимі, хоча МФО допускають, що буде невелика кількість прострочень в оплаті позик через перехід в сферу онлайн і можливої ​​хвороби громадян. МФО продовжують залишатися конкурентоспроможними організаціями для банків.

Оскільки сектор представляє безліч компаній, то є ймовірність, що відбудеться природний відсів слабких представників. В середньому очікується наявність близько 100 МФО, які зможуть забезпечити постійне кредитування клієнтів, в тому числі і в режимі онлайн.

Складніше робота відбувається у тих організацій, де видача позик пов'язана з заставним майном. Там без контакту з клієнтом обійтися складно. Однак багато компаній, які не перший рік на ринку мають свої IT сервіси для роботи онлайн і забезпечення постійної підтримки клієнтів.

Отримувати гроші в мережі як і раніше легше

В цілому ринок позик різко скоротився, і отримати гроші в борг стало складніше. Але клієнти можуть не турбуватися з цього приводу, адже в онлайн режимі є й інші пропозиції компаній, що видають гроші в борг, причому навіть з поганою кредитною історією. Так як закон по процентній ставці прийнятий, то можна не переживати з приводу грабіжницьких переплат. Адже завжди є варіант отримання грошей в режимі онлайн на карту.

Є ймовірність, що зростуть пропозиції приватних інвесторів, які захочуть кредитувати певний контингент населення. Це для них є непоганою можливістю заробітку і вкладенням коштів. Звичайно суми для видачі позик тут невеликі, але в будь-якому випадку вони стануть непоганою підтримкою для тих, хто залишився на даному етапі без готівки і хоче отримати гроші якомога швидше. Підвищених дивідендів компанії не очікують, але і йти з ринку в даний момент не хочуть. Хто витримає - покаже час. В онлайн кредитуванні намітилося зростання, адже ця послуга стала не тільки зручною, але й безпечною.

На сайті 100pudovzaim.com.ua ви знайдете всі МФО України, з детальним описом послуг, контактними даними, об'єктивними відгуками і експертними оцінками.