5 правил вибору дитячого спортивного костюму

Дитячий спортивний костюм необхідний для занять у спортивній секції або на уроках фізкультури в школі. Дуже важливе завдання для батьків - купити зручний спортивний одяг, щоб малюк відчував себе комфортно і безпечно.

Потрібен якісний, такий що витримує часті прання спортивний одяг для дитини, але від пропонованого асортименту голова йде обертом? Правильне рішення - завітати до інтернет-магазину https://xn--e1agahdkc4acsw5j.com/detskie-sportivnye-kostyumy/sportivnye-kostyumy-dlya-malchikov/, де в широкому асортименті представлені якісні, стильні моделі дитячих спортивних костюмів. 

А загалом, досить знати 5 простих надійних правил, щоб зробити вірний вибір та купити дитячий спортивний костюм, який вірою і правдою прослужить не один рік.

Правило 1: матеріали не тільки натуральні

Футболка обов'язково повинна бути з 100%-ї бавовни. Пояснення очевидне: шкірі дитини під час спортивних навантажень необхідно дихати. Низькоякісна синтетика, по-перше, не дає шкірі дихати, по-друге, викликає алергічні реакції, дерматити, попрілості.

Не слід крохмалити дитячі бавовняні футболки, чим іноді грішать надмірно турботливі бабусі. Крохмаль робить футболку жорсткою і до того ж може викликати роздратування на шкірі.

Що стосується матеріалів для спортивних штанів, олімпійки або курточки, то тут потрібен певний зміст еластану або віскози. Бавовна в поєднанні з еластаном/віскозою добре зберігає форму, відмінно відпирається, витримує часті прання при дотриманні умов, зазначених на ярличку одягу, і легко прасується.

Спортивний одяг, зроблений з 100%-го поліестеру, - теж прекрасний вибір. Поліестер відноситься до тих рідкісних синтетичних матеріалів, які дозволяють шкірі дихати. До того ж поліестер довго носиться, прекрасно стирається, відмінно тримає форму, тобто не розтягується і не сідає, і не потребує прасування.

Правило 2: легке прання

Дитячий спортивний костюм апріорі повинен витримувати часті прання в автоматичній пральній машині при помірних температурах. Природно, тканини не повинні линяти.

Як це перевірити ще до покупки? У звичайному магазині це легко зробити, намочивши носовичок водою і потерши по кольоровій ділянці штанів або куртки. Хустка повинна залишитися чистою. Якщо на хустці виявляться кольорові сліди, все ясно - купувати не варто!

В інтернет-магазині таку перевірки не проведеш. Доведеться довіряти як продавцеві, так і бренду спортивного одягу для дітей.

Правило 3: гумка або шнурок на спортивних штанях

Багато батьків віддають перевагу гумці на штанах для занять фізкультурою бо:

  • На відміну від шнурка гумка не розв'яжеться в самий невідповідний момент.
  • Гумка за рахунок еластичності приймає форму тіла при будь-яких рухах, в той час як шнурок може болісно врізатися в шкіру.
  • Буває, що вузлик на шнурку затягується так, що не розв'яжеш. Доводиться розрізати.
  • Діти, особливо хлопчики, не люблять процедуру «розв'язувати-зав'язувати».

В цілому, рішення - шнурок або гумка - залишається за батьками. Якщо вибір падає на гумку, то вона повинна бути:

  • широкою, а не вузькою, як у трусиків
  • еластичною
  • міцною

Правило 4: ніяких зайвих деталей на спортивному костюмі

Кнопки і заклепки, металеві та пластикові декоративні елементи - це красиво, але це джерела травм, подряпин і безглуздих ударів. Якщо вже є подібні деталі, то вони повинні бути пришиті намертво.

Якщо на дитячому спортивному костюмі є металеві прикраси, то з виворітного боку повинна бути м'яка прокладкова тканина, мета якої захищати шкіру дитини від металевих лапок, за рахунок яких такі прикраси кріпляться до виробу.

Зайві кишені ні до чого. Досить двох кишень у спортивних штанів попереду і двох-трьох кишень у курточки. Якщо костюм застібається на блискавку, то безпечніше, якщо у блискавки язичок буде тканинний.

Світловідбиваючі елементи на спортивному костюмі - корисна річ для дітей, що займаються спортом на вулиці.

Правило 5: розумна довжина і ширина рукавів і штанин

Спортивний костюм - це не та одяг, який потрібно купувати дитині на виріст. Справа в тому, що занадто довгі штанини можуть привести до травми. Підвертати марно. Діти спотикаються об них. До того ж довгі штанини можуть потрапити в деталі спортивних снарядів, намотатися на ланцюг велосипеда і так далі.

Ширина теж має значення. Штанини і рукава не повинні бути занадто широкими також через ймовірні травми. Добре, якщо у штанин і рукавів є манжети на широких м'яких гумках. Це і безпечно, і додатково захищає від холоду.

З іншого боку, дитячий спортивний одяг не повинен бути занадто вузьким.

Орієнтуємося на комфорт дитини. Для цього представляємо, як в обраному спортивному костюмі дитина бігає, перекидається, лазить або махає ногами. Брючки витримали навантаження, не сповзли, оголивши поперек, що не порвалися? Курточка нікуди не з'їхала, рукава ні на що не намоталося? Тобто, продумуючи довжину і ширину, дотримуємося правила золотої середини і не забуваємо про манжети.