Для чого потрібні вуличні вентилятори зі зволожувачем повітря

У літню спеку для збереження здоров'я шкіри і органів дихання потрібно зволожувати повітря. Відмінним рішенням проблеми сухості повітря може стати вентилятор із зволожувачем повітря. Завдяки цьому нехитрому пристрою підвищується рівень вологості і створюється приємний охолоджуючий потік, що істотно покращує самопочуття мешканців і допомагає їм комфортно перенести спекотні літні дні.

Перші такі пристрої з'явилися в продажу в 2012 році. З тих пір вони користуються великою популярністю, оскільки ефект від їх роботи практично нічим не поступається кліматичним умовам, створюваним роботою кондиціонера.

Вентилятори з розпиленням води, пропоновані інтернет-магазином альтаир.com.ua, призначені для створення оптимальної температури повітря на відкритому просторі і забезпечать комфортне перебування вас і ваших гостей на свіжому повітрі в жарку погоду. Дане обладнання здатне знижувати температуру навколишнього середовища на 10 - 15 ° С.

Конструкція і принцип роботи

Принцип дії вуличного кондиціонера надзвичайно простий: розпилення води, яке викликає охолодження повітря. Це відчуття знайоме кожному з нас; згадайте, як відпочивали, розташувавшись в літню спеку внизу водоспаду або з підвітряного боку міського фонтану.

Сучасний вентилятор із зволожувачем повітря практично не відрізняється від звичайних пристроїв: двигун обертає гвинт, який, обертаючись, розподіляє охолоджене повітря по приміщенню чи ділянці вулиці.

Єдина відмінність полягає в тому, що в зволожуючому пристрої, крім лопатей, присутній розпилювач води. Він заходиться спереду вентилятора і являє собою пристрій із круглого диску, що швидко обертається і центробіжною силою воду перетворює на туман. Працює зволожуючий компонент наступним чином:

  • вода, що знаходиться в баку, під впливом помпи подається до центрифуги де розпилюється лопатями вентилятора;
  • лопаті розподіляють цей туман по приміщенню, чи вулиці, тим самим зволожуючи повітря.

Сучасні моделі, як правило, включають в себе кілька режимів: без зволоження, з налаштуванням або з автоматичним регулюванням кількості пари в залежності від вологості приміщення.

Для створення комфортного мікроклімату важливо те, що потік вологого повітря захоплює з нього частки пилу і тримає їх "в облозі", створюючи реальне відчуття свіжості. Система таким же чином усуває неприємні запахи, наприклад, кухні або диму, тому що дим - це теж дрібні частки, які зважені в повітрі.

При відсутності необхідності зволоження і охолоджування агрегат можна використовувати в режимі вентиляції.

Вентилятор із зволожувачем не вимагає складного обслуговування - досить контролювати рівень води в баку, стежити, щоб в нього надходила тільки чиста вода і час від часу промивати бак для профілактики утворення в ньому слизу при довгих простоях агрегату.

Простота застосування і обслуговування в поєднанні з невеликими експлуатаційними витратами роблять вентилятори з розпиленням води дуже привабливим рішенням не тільки для побутових цілей, але і для ресторанного бізнесу в умовах літньої спеки.