Правила перевезення негабаритних вантажів

Перевезення негабаритних вантажів за допомогою тралів - процедура не найпростіша, так як вимагає не тільки професіоналізму і певних навичок від водія, але і оформлення ряду документацій. Причому в деяких випадках вам навіть можливо потрібна додаткова супровід. Про всі ці тонкощі сьогодні і поговоримо.

Оформлення вантажу

Першим етапом перед транспортуванням негабаритів буде оформлення дозвільних документів для перевезення. Тут вам знадобиться звернутися до Укравтодору і надати їм таку інформацію: заяву, транспортну схему, техпаспорт на вантаж з точним зазначенням всіх параметрів, документи на автомобіль.

Також у вас можуть попросити залишити інформацію про водія, який буде здійснювати перевезення (ми вже позначали, що від професіоналізму водія буде залежати дуже багато), терміни транзиту, а ще обмеження по швидкості руху. Нагадаємо, що для перевезення негабариту вона встановлена ​​таким чином: автостради - не більше 60 км/год, для мостів і різних переїздів - не більше 15 км/год.

А по посиланню услуги трала, негабаритные перевозки, проектные перевозки, спецразрешение ви дізнаєтесь як можна оформити негабаритне перевезення в Казахстані. 

Маркування

У автотранспорту, який перевозить великогабаритний або негабаритний вантаж, обов'язково повинне бути спеціальне маркування «Великогабаритний вантаж». Такий знак головним чином буде свідчити про те, що вантаж може виступати з боків на 40 см, і ззаду і спереду на 1 метр.

Не забувайте також і про спеціальні сигнальних маячки. Тобто потрібно буде вночі або в погану погоду включати білий світловідбивачі в передній частині машини, ліхтар на ТЗ і ще червоний маячок на задній частині платформи.

Розташування вантажу

На цей момент потрібно звернути особливу увагу. Потрібно розташовувати його таким чином, щоб вага по платформі розподілялася рівномірно, ніде не з'являвся дисбаланс і не було перегрузу. І обов'язково перевірте кріплення на платформі перед поїздкою, вони будуть відповідати за безпеку перевезення.

І ще одне правило - вантаж не повинен перекривати огляд водієві ні в якому ракурсі. Це дуже важливо!

Паркування

Ні в якому разі автопоїзд з крупногабаритом не повинен паркуватися на узбіччі! Так як розміри вантажу можуть виходити за межі платформи і стати причиною для ДПТ. У населених пунктах і на дорогах паркувати автопоїзд можна тільки в спеціально дозволених місцях, в межах міста вони позначені особливими табличками.

У разі ж, якщо якийсь з цих правил буде порушено, то перевізник буде оштрафований.