Вентилятор для санвузлу: що потрібно знати

Вентилятори і основні принципи їх роботи давно відомі кожній людині. З плином часу їх технічні характеристики і способи експлуатації вдосконалилися, тому зараз на зміну громіздким і голосно працюючим агрегатам прийшли компактні і безшумні моделі.

Навіщо потрібні витяжні вентилятори?

У будь-якій квартирі є вбудована система природної вентиляції. Але вона далеко не завжди справляється з поставленими завданнями. Тому часто потрібно вдаватися до додаткових джерел провітрювання.

Особливо це стосується ванної: тут переважає підвищена вологість, яку необхідно усувати, в іншому випадку на стінах з'являться грибок і пліснява, супроводжувані неприємним запахом. Почне псуватися оздоблення інтер'єру. Для ванної кімнати та туалету вентилятори - незамінні пристрої, а в інтернет-магазині https://olvent.ua/ можна придбати найбільш підходящу саме для вашого санвузла модель.   

Як правильно вибрати вентилятор для ванної та туалету?

Щоб зробити правильний вибір вентилятора для ванної, потрібно звернути пильну увагу на його продуктивність, рівень шуму, безпеку для застосування в умовах підвищеної вологості і зручність використання.

Продуктивність, як правило, становить 95-100 м³ / год: цього достатньо, щоб повітря в типовій ванній кімнаті завжди залишалося свіжим. Щодо звуків в процесі роботи пристрою необхідно знати: шум вище 35 дБ негативно впливає на психіку людини. Оптимальні показники - 25-30 дБ.

Щоб уникнути короткого замикання внаслідок попадання рідини на прилад, придбайте вентилятор для ванної зі спеціальною позначкою: на ньому повинен бути встановлений захист від вологи, а невисока напруга такого пристрою гарантує: навіть в разі замикання життю людини немає прямої загрози.

Існують вентилятори для ванної, оснащені таймером: вони включаються через рівні проміжки часу, встановлені користувачем. Зручно, але коштує дорожче. Стандартні моделі працюють, поки в приміщенні ввімкнене світло. Якщо ви володієте достатніми коштами, оптимально придбати вентилятор для ванної, який контролює рівень вологості. З ним ви забудете про проблему вічно сирих рушників і запітнілого дзеркала.

Для туалету буде досить простого витяжного вентилятора. Зазвичай він встановлюється на повітряну решітку і з'єднується з вимикачем світла. Вентилятори для туалету так само, як і для ванної, бувають обладнані таймером. Зворотний клапан - пристрій, що пропускає повітря тільки в певному напрямку і запобігає його рух в інші місця - потрібен, якщо туалет, ванна і кухня мають загальний повітропровід.