Рекомендації для початківців в криптотрейдингу

Криптотрейдинг (Crypto Trading) - вельми привабливий бізнес для тих, хто бажає швидко розбагатіти. І в той же час надзвичайно ризикований. Іноді потрібні роки, щоб прийти до успіху.
криптотрейдиг

Початківцям важко самотужки розібратися у всіх тонкощах криптовалюти. У цьому їм допоможе книга відомого математика і криптоетузіаста "Золотий Грааль", яку можна замовити на сайті tradegrail.com. Саме завдяки цьому посібнику ви дізнаєтесь про основи торгівлі біткоїнами і іншими популярними криптомонетами, суть торгових алгоритмів, для вас зрозумілими стануть такі поняття як спред, мемпул, паттерни,  конвергенції і дивергенції, тощо. Причому все подається в досить доступній, цікавій, а деколи навіть в гумористичній формі, так що проблем з засвоєнням матеріалу не буде! 

Ознайомившись з теоретичними основами, і цінним досвідом автора книги, ви для себе остаточно вирішите, чи варто займатися цією діяльністю, і скільки можна заробити на криптовалютному трейдингу. До речі, це перша в Україні книга, присвячена цій сфері.  

А які ж є найбільш значнущі речі, які необхідно знати, перш ніж почати торгувати?

Зрозумійте суть криптотрейдингу

Ідея дуже проста. При торгівлі трейдер обмінює одну цифрову монету на іншу, сподіваючись, що її ціна виросте. Заробляють на волатильності криптовалюти: при зниженні курсу купують монети, при підвищенні, навпаки, продають. Різниця і є ваш дохід або втрата.

Ще одна тонкість - при обміні покупці і продавці повинні якось знайти один одного, що і відбувається на криптовалютних біржах або обмінниках. На таких онлайн-платформах трейдери і проводять свої операції. Втім, не безкоштовно: за кожну угоду біржі беруть комісійні, зазвичай від 0,1% до 0,25%.

Виберіть стратегію трейдингу

Вибір стратегії повністю залежить від того, яким трейдером ви вирішили стати:

  • Хвилинна стратегія або скальпинг передбачає проведення угод в короткостроковому таймфреймі. Буквально за лічені хвилини трейдер повинен відкрити і закрити угоди. Це стратегія з найбільшим ризиком і таким же великою перевагою - можна миттєво отримати величезний дохід. Але оскільки криптовалютні ринки дуже мінливі, то і вартість монет швидко змінюється. Тому трейдер приділяє велику кількість часу на відстеження тренда, щоб не упустити вигідну для угоди позицію.
  • Свінгер-стратегія працює при угодах, «розтягнутих» на кілька днів. За цей час трейдер встигає вибрати найбільш вдалу позицію для входу на угоду і також виходу з неї. В результаті співвідношення прибутку часом досягає 10 до 1. При свінгер-трейдингу важливо утримувати увагу на довгострокових трендах, таких як збільшення капіталізації монети або зростання інтересу до неї. Психологічно більш комфортна стратегія, ніж скальпинг, і більш активна, ніж позиційний трейдинг.
  • При позиційній торгівлі угоди тривають в середньому 3 - 6 місяців і навіть роки. Це самий довгостроковий вид стратегії, мета якої отримати найбільший прибуток від різниці між початковою і кінцевою вартістю монети. Криптовалюту купують і тривалий термін утримують від продажу. Для вибору трендової позиції оцінюють потенціал валюти, але вже не приділяють стільки часу технічного аналізу кріптоваютного ринку, як при свінгер-стратегії. На перше місце виходить моніторинг і фундаментальний аналіз новин, в результаті якого і приймають рішення по руху угоди.

Пам'ятайте про нестабільність ринку

Криптовалютний ринок вкрай нестабільний і завжди залишається ймовірність втратити всі свої інвестиції. Тому торгуйте тільки з тією сумою грошей, яку готові втратити. Це загальне правило і йому завжди варто слідувати. Також ніколи не намагайтеся повернути свої втрати, вкладаючи ще більші суми.

Відрізняйте чутки від достовірної інформації

Досвідчені криптотрейдери нерідко використовують поняття FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) і FOMO (Fear Of Missing Out) для позначення навмисно запускається дезінформації і створення атмосфери невпевненості.

Окремі особи і організації таким способом намагаються маніпулюють ринком в своїх особистих цілях, так як трейдерів або змушують купувати або, навпаки, продавати свої активи. Тут все залежить від того на зростанні або на підвищенні зібрався зіграти маніпулятор.

Обережності вимагають і соціальні мережі - Youtube, Twitter, ВКонтакте ... Новини там нерідко оплачені тими, хто рухає свої криптовалютні проекти. Але закінчується це однаково - за штучним збільшенням ціни в близькій перспективі слід зниження її вартості пізніше.