Переваги та особливості монтажу 3d гіпсових панелей для стін

Серед усіх нових видів покриттів, застосовуваних для обробки стін, все більшої популярності набирають 3d гіпсові стінові панелі. Це зручний і цілком доступний за вартістю спосіб швидко додати будь-якому приміщенню новий вид. Крім того, даний вид покриттів має і іншими позитивними якостями.

Переваги рішення

Гіпс, який служить основою для виробництва подібних деталей, є абсолютно нетоксичним матеріалом. Він не викликає алергії, може використовуватися для обробки приміщення будь-якого типу навіть з підвищеною вологістю повітря. Це - найважливіша особливість такої обробки.

Крім цього, використовуючи 3D панелі з гіпсу для оформлення інтер'єра ми отримуємо й інші переваги:

  • Досить суттєво покращується звукоізоляція тієї поверхні, яка була оброблена цими матеріалами.
  • Температурні коливання панелям не страшні і вони не змінюють свої геометричні розміри під впливом різних температур.
  • При дотриманні технології монтажу термін служби покриття буде дуже довгим.
  • Установка покриттів такого типу здійснюється двома способами: приклеюванням або на обрешітку з металу. Є можливість провести обробку навіть без спеціальної підготовки стін.
  • При необхідності, поверхню з подібних деталей дуже легко перефарбувати в потрібний колір.
  • Також просто здійснюється локальний ремонт - за допомогою звичайної гіпсової шпаклівки.
  • Можна вибрати тип деталей: безшовні, що дозволяють отримати практично суцільну поверхню і стандартні, монтовані з видимим швом між сусідніми елементами.
  • Вибір об'ємних малюнків дуже багатий і можна без проблем підібрати орнамент для будь-якого інтер'єру.

Крім усього перерахованого вище, цей вид оформлення дозволяє перетворити будь-яке приміщення за лічені години або дні, а її вартість не виходить за рамки середнього бюджету.

Як встановлювати

Найпростішим варіантом монтажу таких покриттів є звичайне приклеювання на стіни. Якщо вони у вас досить рівні, то, ніяких проблем не буде. Якщо ж на площині є суттєві дефекти, можна скористатися двома іншими варіантами монтажу: підготувати площину вирівнюванням або зібрати просту металеву обрешітку. При цьому, другий варіант установки на обрешітку менш витратний і дозволяє оформити стіни максимально швидко.

На що звернути увагу

Купуючи гіпсові 3d панелі для стін, варто звернути увагу на деякі нюанси. В основному, вони відносяться до якості прилягання самих панелей одна до одної - якісна продукція має абсолютно однакові розміри і з окремих плиток легко виходить суцільна поверхня.

Другий момент, на який також потрібно звернути увагу - зовнішній вигляд конструкції після її збірки. Перед покупкою переконаєтеся, що отримали повне уявлення про те, як буде виглядати ваша стіна після ремонту. Тому, обов'язково перегляньте кілька прикладів подібного оформлення. Як правило, в офісах компаній, що пропонують подібні товари, є демонстраційні стенди.