Поради щодо придбання автозапчастин в інтернеті

Початківцю і не дуже досвідченому водієві частенько доводиться звертатися за допомогою в підборі запчастин на машину. Не важливо: для ТО або для ремонту. І якщо ще років п'ять тому це було відносно складно, то сьогодні все спростилося до декількох кліків кнопкою комп'ютерної мишки.

Сьогодні можна не їхати на авторинок, не смикати знайомих працівників СТО, щоб купити якісні автозапчастини Київ - все необхідне можна замовити через інтернет. І навіть не обов'язково знати англійську і специфічні терміни. Давайте оцінимо простоту замовлення запчастин на прикладі онлайн-магазину автозапчастин Hot Parts, який по доступній вартості пропонує нові запчастини для ВАЗ, Opel, Mercedes, Ford, Volkwagen, Audi, та інших популярних моделей авто.

Варіант 1. Як підібрати запчастину, не знаючи її номера?

Кожна запчастина в машині носить свій унікальний номер, за яким її можна знайти в каталозі виробника, щоб не сплутати з тисячами інших. Номер можна знайти на самій запчастині або на її упаковці.

Складність в тому, що подивитися номер запчастини можна, маючи деталь на руках, а для цього її треба зняти, що часто проблематично. Та й хто зараз зберігає у себе вдома коробки від запчастин? А якщо деталь доводиться міняти в перший раз, то коробок взагалі немає.

Але навіть в такій, патовій, на перший погляд, ситуації рішення є. Досить знати рік випуску, марку і модель свого автомобіля, а також обсяг і потужність двигуна. Введіть цю інформацію в спеціальну форму на сайті, починаючи з року випуску, і вам автоматично будуть показані запчастини, які підходять тільки для вашої машини!

Якщо ви не знаєте, до якої категорії відноситься потрібна запчастина, досить в на сайті hotparts.kiev.ua в пошуку вбити назву запчастини і модель авто. Наприклад: "Опора Opel Kadett". Потім вам залишиться лише вибрати із запропонованих варіантів найбільш підходящий, уточнити рік та параметри мотора.

Виробник майже завжди раз в два-три роки робить рестайлінг - легку модернізацію моделі. Часто все обмежується підтяжкою дизайну (бамперів, фар, ліхтарів і кузовних панелей), але іноді машину серйозно модернізують в технічному плані для виправлення слабких місць. У таких ситуаціях бажано знати нюанси, які відбулися з машиною в ході модернізації - таку інформацію можна знайти на профільних сайтах, і вона буде обов'язково відображена в VIN коді автомобіля.

Якщо ви не впевнені в правильності підбору, краще буде зв'язатися з менеджером відразу і продиктувати VIN код, за яким він з максимальною точністю зможе підібрати потрібну деталь. 

Варіант 2. Пошук по номеру запчастини

На більшості спеціалізованих сайтів досить ввести в пошуковому рядку шуканий номер деталі і система пошуку видасть вам всі доступні варіанти: і ту деталь, яку ви шукаєте, і її аналоги інших брендів. Залишиться тільки підібрати найбільш підходящу для вас за ціною і якістю. 

Часто гаражні майстри або форуми радять взяти деталь з іншої моделі або навіть марки автомобіля, відразу вказуючи її номер. Мотивують це більшою надійністю: "ось на УАЗі важелі невбивані, не те що на ваших Ауді!".

Частково вони мають рацію, і багато автомобілів навіть різних марок зараз побудовані на однакових платформах. Але слід пам'ятати, що в ці запчастини закладені різні характеристики, незважаючи на ідентичну зовнішність і безпроблемну заміну. Особливо це відноситься до запчастин ходової - часто такі заміни обертаються втратою комфорту і зниженням ресурсу пов'язаних деталей (і це в кращому випадку!).

У будь-якому випадку, є сенс довіритися досвіду консультанта, який точно скаже, відповідає обрана вами запчастина VIN-коду вашого автомобіля чи ні.

Для довідки: VIN-код - це ідентифікаційний номер транспортного засобу (англ. Vehicle identification number, VIN) - унікальний код транспортного засобу, що складається з 17 символів. У коді представлена ​​інформація про виробника, характеристики транспортного засобу, і рік випуску. VIN-код вашого автомобіля вказано в техпаспорті.

Вибираємо запчастина по бренду

Є оригінальні запчастини (ОЕМ), більшість з яких "носять" бренд вашої машини, але, правда, і коштують помітно дорожче інших варіантів. І є запчастини від сторонніх виробників, які випускають деталі на своїх заводах - аналоги.

Ось тут, звичайно, все залежить від ваших можливостей. Оригінальні запчастини завжди проходять хорошу перевірку і зазвичай набагато кращі за якістю і довговічності, ніж "не оригінал".

Правда, є нюанс: автовиробники майже завжди віддають виробництво запчастин на аутсорс. Наприклад, більшість оригінальних запчастин підвіски на європейські Chevrolet виробляє корейська компанія CTR. Різниця між ціною оригіналу і такою же запчастини під брендом CTR істотна, а випускаються на одному заводі. А Bosch - один з лідерів по виробництву електронних систем, тому їх бренд можна побачити і в преміальному позашляховику, і в бюджетному седані.

Крім високої ціни, оригінальні запчастини, як правило, не продають окремо - наприклад, не можна купити окремо шарову, а тільки важіль у зборі. У таких випадках окремо шарову можна придбати на окремі машини, де це передбачено конструкцією.

Якщо ви сумніваєтеся у виборі, то завжди можете отримати консультацію менеджера - вони знають сильні і слабкі сторони кожного бренду і допоможуть підібрати вам потрібну деталь, виходячи з бюджету і вимог до якості.