Силіконові форми для випічки - ідеальні помічники домашньої господині!

Багато господинь люблять балувати своїх рідних і друзів смачною домашньою випічкою. Але найчастіше нерідко відмовляються від цієї затії, оскільки бояться, що пиріг пригорить або не пропечеться, розламається при витягуванні з форми, ушкодяться краї або низ пирога залишиться в формі.

Всього цього можна не боятися, якщо у вас є силіконові форми для випічки, а придбати їх можна в інтернет-магазині господарських товарів HOZI, який окрім того пропонує широкий асортимент  столового посуду, іншого якісного кухонного начиння,  а також різноманітний побутовий інвентар від відомих виробників.

З силіконовими формами вам буде зручно і швидко втілювати в життя свої кондитерські фантазії, проте ці аксесуари викликають чимало запитань про безпеку їх використання та правила догляду за ними. 

Переваги силіконових форм

  • Силіконові форми антипригарні. До такої формі не прилипне тісто, досить один раз після покупки змастити форму вершковим маслом і при подальшому використанні вам не доведеться використовувати ніякі жири.
  • Друга перевага форм з силікону - простота використання. Щоб витягти випічку навіть самої вигадливої ​​форми, досить вивернути гнучку форму навиворіт. Також силіконові форми не вимагають особливого догляду і дуже легко миються, досить сполоснути їх під теплою проточною водою і протерти губкою. Вони не вимагають спеціальних умов зберігання і займають небагато місця в шафі, до того ж силіконові форми легко згортаються, згинаються і вивертаються, відновлюючи згодом свій первинний вигляд.
  • Силіконові форми екологічно безпечні, так як зроблені з медичного силікону - матеріалу, який не вступає в реакцію з навколишніми матеріалами і не виділяє ніяких шкідливих речовин під час нагрівання. Їжа, приготована в формі з силікону не буде містити ніяких домішок, на відміну їжі з металевих форм. До того ж силіконові форми не зберігають аромати попередніх страв.
  • Форми з силікону володіють підвищеною стійкістю до будь-яких температур і однаково легко витримають як -50 градусів, так і +250. Завдяки цьому, силіконові форми можна використовувати не тільки для випічки і запікання, але і для заморожування продуктів.
  • Ці форми можна використовувати в будь-який духовці: газової, мікрохвильової, електричної.
  • Силіконові форми мають високу теплопровідність, тому всі страви в них готуються набагато швидше.
  • У силіконовій формі виріб пропікається рівномірно з усіх боків, а головне, з боків, тому випічка виходить об'ємною і повітряною.
  • Вибір силіконових форм надзвичайно великий. Вони бувають різних розмірів і форм, з високими і низькими бортиками, гладкими і з рельєфною поверхнею, цільні і з розсувними стінками і знімним дном, у вигляді тварин, квітів і різноманітних предметів.

Застереження щодо використання силіконових форм

  • При високих температурах силіконова форма може деформуватися, тому слід дотримуватися простих правил: не мити форми агресивними засобами, не дряпати їх і не різати в них випічку.
  • Силіконову форму не можна використовувати над відкритим вогнем. Хоча це важко назвати недоліком, скоріше - особливістю матеріалу.
  • Силіконові форми все-таки можуть бути небезпечні для здоров'я, але тільки в тому випадку, якщо вони виготовлені з неякісного матеріалу або з порушенням технологій. Тому при покупці силіконової форми приділіть пильну увагу її якості, не беріть підробки в дешевих господарських магазинах. Ретельно огляньте форму: в ній не повинно бути ніяких вад, бульбашок повітря всередині матеріалу, силікон повинен бути однорідним.
  • Так як силіконові форми дуже м'які і пластичні, заповнювати форму слід після того, як встановите її на деко або решітку. В іншому випадку рідке тісто може забруднити бортики (згодом пригоріти) або зовсім виплеснутися з форми.