Гіперплазія ендометрію і вагітність. Застереження фахівців клініки "Добрий Прогноз"

Жінки, котрі мріють завагітніти і проходять діагностичне дослідження, дуже часто стикаються з таким діагнозом як «гіперплазія ендометрію». Цей діагноз досить поширений при виявленні безпліддя у жінок. Тому кожна з них задається питанням: чи можлива гіперплазія при вагітності?
гіперплазія ендометрію

Відповідь на це питання можна дати точну і однозначну: якщо у жінки діагностується дане захворювання, то завагітніти вона не може. Тому гіперплазія ендометрія і вагітність не сумісні! А подолати це, та інші серйозні гінекологічні захворювання допоможуть досвідчені лікарі клініки німецької медицини "Добрий Прогноз".

Що являє собою гіперплазія ендометрію

Гіперплазія ендометрію є, як правило, патологічним станом, при наявності якого має місце розростання внутрішньої частини жіночої матки. Гіперплазія має різні причини, найчастіше ними стають порушення в балансі гормонів - естрогену і прогестерону.

Важливо відзначити, що перебіг хвороби і лікування захворювання в обов'язковому порядку слід довіряти лише професійному лікареві, який має успішний досвід в позбавленні пацієнток від гіперплазії і інших захворювань. Важливо також дотримуватися всіх рекомендацій лікаря, своєчасно проходити необхідні процедури і призначені дослідження.

Як запобігти безпліддю

Гіперплазія ендометрію вимагає негайного лікування для запобігання безпліддя, навіть якщо жінка не хоче вагітніти. Якщо ж навпаки мріє про малюка, то крім різних терапевтичних заходів доведеться пройти ряд інших методів, які допоможуть уникнути необоротних наслідків.

Якщо вчасно і правильно визначити діагноз і ступінь його тяжкості, то є всі шанси на те, що вагітність буде успішною. Для цього потрібно провести комплекс заходів спрямованих на лікування гіперплазії ендометрія, а потім спостерігати за пацієнткою, щоб уникнути спалахів і будь-яких наслідків.

Лікування слід проводити тільки під пильним наглядом лікаря, який призначить курс виходячи з індивідуальних особливостей пацієнтки, стану її здоров'я, а так само безпосередньо в залежності від ступеня складності захворювання і його різновиди.

При ефективному лікуванні - вагітність гарантована! Але навіть після проведення різних оздоровчих заходів, слід ще якийсь час спостерігатися у лікаря через те, що у захворювання часто бувають рецидиви.