Димарі з нержавіючої сталі - переваги очевидні!

Мрієте відчути в своєму житлі дух старовини, спорудивши піч? Хочете насолодитися життєдайною силою танцюючих язиків полум'я в каміні? Або ж бажаєте ніжитися в лагідних обіймах благотворного тепла твердопаливного котла? В такому разі, потрібно обзавестися не тільки відповідним обладнанням, а й надзвичайно важливим елементом - димоходом.

На сьогоднішній день ринок рясніє найрізноманітнішими моделями «пічного гаджета». Однак неймовірним попитом користуються димарі з нержавіючої сталі, і зараз їх можна вигідно замовити на сайті http://versia-lux.com/ua компанії «Версiя-Люкс» 

Порівняння з іншими димовідвідними аналогами

Для того, щоб краще розуміти, які переваги дає застосування димоходів з нержавіючої сталі, необхідно спочатку з'ясувати, які взагалі бувають типи димовідвідних пристроїв і чому в кінцевому підсумку димарі з нержавіючої сталі практично витіснили всі інші.

  • Найстарішим типом димоходів без сумніву є димар з цегли. Володіючи хорошою вогнетривкістю і довгим терміном служби, такі димарі не позбавлені і від безлічі непереборних недоліків: велика вага, швидке осадження кіптяви і складність подальшого очищення від сажі. Крім того, цегляні димоходи підходять не для всіх типів печей і вимагають для свого монтажу надійного фундаменту, оскільки вони самі по собі досить громіздкі.
  • Керамічні димарі володіючи дуже хорошою вогнетривкістю, стійкістю до конденсату і атмосферних впливів і, як наслідок, довгим терміном служби. При цьому вони відрізняються своєю дорожнечею і складністю монтажу, що обмежує їх застосування.
  • Зустрічаються також і димоходи, виконані зі звичайних сталевих труб. Їх відрізняє низька вартість і простота монтажу та обслуговування, але в той же час такі димоходи погано протистоять дії конденсату і, як наслідок, мають малий термін служби. Сталеві димоходи часто використовуються як тимчасове рішення.

Переваги нержавіючих димарів

На відміну від всіх розглянутих вище типів, димоходи, виготовлені з нержавіючої сталі, позбавлені всіх цих недоліків. Легкі по вазі, прості в монтажі і обслуговуванні, вони можуть бути спроектовані для будь-яких типів печей. Такі димоходи можуть бути змонтовані як під час будівництва, так і в уже готовому приміщенні.

Якісна нержавіюча сталь відмінно протистоїть агресивному впливу конденсату. Така висока опірність забезпечує довгий термін служби.

Ідеально круглий перетин нержавіючих труб димоходів, а також підвищена ефективність відведення продуктів згоряння і підвищує загальний ККД печі.

З недоліків димоходів з нержавіючої сталі можна відзначити лише необхідність його утеплення, в разі якщо димохід знаходиться зовні приміщення або ж йде уздовж стіни. В такому випадку в холодну пору року буде утворюватися велика кількість конденсату, який може пошкодити опалювальну систему.

Втім, проблема вирішується установкою димоходу-сендвіч, що складається з двох труб, розділених утеплювачем. Внутрішня труба з нержавійки служить для відводу продуктів згоряння, а зовнішня труба служить захисним кожухом.

На закінчення ще раз перерахуємо переваги димоходів з нержавіючої сталі:

  • легкість і швидкість монтажу;
  • простота обслуговування;
  • довговічність;
  • доступна вартість.