Як допомогти дитині вивчити англійську мову

Більшість батьків розуміють, що вміння вільно говорити англійською мовою буде мати вирішальне значення для успіху їхньої дитини в майбутньому, особливо якщо вони хочуть вчитися в престижних вузах. Однак, вивчення мови дається не так просто, особливо дітям.

В наш час є багато онлайн шкіл англійської мови. Спеціальний курс розроблений для дітей, допоможе вивчати англійську з раннього віку. Заняття проходитимуть у вас вдома і під вашим наглядом.

Звичайно, багато чого залежить від обраного курсу, і в цьому контексті хочеться порадити школу Playroom, де практикується ефективна система повного занурення в мовне середовище, а також цікаві дітям ігрові методи, на сайті playroom.co.ua/ru/angliyska-on-line-dlya-ditey/, ви знайдете програму навчання дітей онлайн. 

Зараз у всіх школах дітям викладають англійську мову, навіть в деяких дитсадках! Однак, щоб ваша дитина швидше і ефективніше могла запам'ятовувати нову інформацію англійською мовою, потрібно займатися з нею і вдома. У комфортній обстановці вона буде відчувати себе більш розслаблено і жваво.

Поради з навчання дітей англійської мови

Проявляйте інтерес до навчання

Обов'язково цікавтеся, що дитина сьогодні вивчила, що у неї виходить, що викликає труднощі. Їй потрібно розуміти, що вам не все одно, вчиться вона чи ні. Дітям важливо показувати значимість їх роботи, уникайте байдужості.

Вибирайте хорошого викладача

Ставлення до навчання сильно залежить від особистості вчителя. Якщо дитина займається на курсах або з репетитором, вибирайте педагога, який любить дітей і має досвід роботи з ними. Після кількох занять обов'язково поцікавтеся у дитини, чи подобається їй вчитель і заняття. 

Застосовуйте цікаві методи навчання або вибирайте викладача, який використовує такі методи. Ця порада актуальна для батьків найменших учнів. Діти люблять співати, танцювати, малювати. Чому б не використати це на благо ?!

Дитина гіперактивна, їй складно всидіти на місці? Нехай вчить слова в русі. Наприклад, бігає і говорить слово "run", стрибає і повторює слово "jump". Після півгодини такого активного навчання він запам'ятає 7-10 нових слів і вихлюпне накопичену енергію. Дітям, які люблять малювати, можна запропонувати замальовувати нові слова, це розвиває уяву і полегшує запам'ятовування.

Не забувайте про ігри

Комп'ютерні ігри на англійській мові теж будуть корисні, якщо використовуються не більше ніж півгодини на день. Бажано, щоб це були розвиваючі ігри або спеціальні навчальні програми, представлені в ігровій формі. В Інтернеті можна знайти масу подібних додатків, вони відмінно допомагають освоїти нову лексику. 

Шукайте нову інформацію

Найчастіше дітям пропонують читати англійською «Трьох поросят» або «Попелюшку» - то, що вони вже десятки разів бачили, чули, читали. Не всім дітям це цікаво. Можливо, їм хочеться дізнатися щось нове. Спробуйте придбати книгу сучасних казок англійською, скачати в інтернеті пізнавальні розповіді, смішні історії для дітей. Дитина з радістю буде вивчати новий матеріал, вчити слова, адже він не знайде цей твір російською мовою.

Перекладайте мультфільми

Цим способом можна користуватися як дітям, так і дорослим. Герої класичних англомовних мультиків говорять простою мовою, зрозумілою дитині. 

Розбирайте тексти пісень

Підліткам напевно цікаво дізнатися, про що співає улюблений виконавець. Якщо складно сприймати текст на слух, знайдіть його в інтернеті і перекладіть. Не потрібно при цьому нав'язувати свої музичні смаки, працюйте з тими піснями, які любить ваша дитина. Це допоможе вам налагодити взаємини з підлітком, стати трохи ближче до нього.

Вам, звичайно, може здатися, що творчість Marilyn Manson - суцільне мракобісся, зате піснями Metallica ви будете насолоджуватися разом. Як щодо караоке? 

Частіше міняйте види діяльності

Дитина швидко втомлюється від однотипних занять, тому бажано кожні 10-20 хвилин змінювати вид діяльності. Наприклад: перші 15 хвилин дивіться мультик, потім 10 хвилин обговорюєте його, потім 15 хвилин читаєте казку, протягом наступних 10 хвилин дитина може спробувати переказати прочитане.

Дайте дитині відчути себе важливою

Придбали нову техніку? Попросіть школяра допомогти вам перекласти написи на гаджет. Поїхали за кордон? Нехай запитає дорогу до готелю або купить щось в магазині, використовуючи англійську мову (звісно, ​​це повинно відбуватися під вашим наглядом).

Правильно заохочуйте

Сподіваємося, ви не забуваєте хвалити і заохочувати свого юного учня? І цей момент можна використовувати для навчання! Наприклад, ви купили дитині цукерки, скажіть, що по-англійськи це "candy". Можна купувати дитині в нагороду наклейки з улюбленими героями, нехай прикрашає ними зошити. Вирішили сходити в зоопарк? Спробуйте разом вивчити назви тварин англійською, поки гуляєте.

Вчіться разом

Це порада для тих батьків, які не вчили англійську в школі. Для вас використання перерахованих вище методів поки важко. Але не турбуйтеся, вихід є завжди. Чому б не почати вчити англійську разом з дитиною? Хороший приклад заразливий!