Сотовий полікарбонат - оптимальний матеріал для теплиць

Купуючи матеріали для обробки і зведення теплиці, варто звернути увагу на полікарбонат стільникового типу. Така продукція відома кожному поважаючому себе садівникові, і її популярність обумовлена ​​позитивними властивостями і характеристиками.

Сучасні теплиці виготовляються переважно з полікарбонату, тому розглянемо переваги матеріалу. Також відзначимо, що на цьому сайті купити сотовий полікарбонат сьогодні можна за доступною ціною.

Характеристика продукції

Полікарбонат є сучасний вид полімеру, який представлений на ринку у вигляді широкого листа пористої структури. Варто відзначити, що стільниковий полікарбонат застосовують для зведення об'єктів малих архітектурних форм, таких як дачі, альтанки, тепличні конструкції. У кожному конкретному випадку підбирається певний матеріал, щоб споруда служила вірою і правдою багато років.

Полікарбонатні листи досягають 12 метрів в довжину, товщина при цьому коливається від 4 до 30 міліметрів. Примітно, що будівельний матеріал спочатку використовувався для скління вертикальних поверхонь, особливо зручно з нього виробляти рекламні щити з системами освітлення. Крім того, полікарбонат даного типу використовували для створення інтер'єрів офісів в стилі open space.

Через певний час з'ясувалося, що полікарбонат відмінно вписується в дачну сферу в якості будівельного і оздоблювального матеріалу. Садівники наполягають на перевагах полікарбонату в тепличному господарстві, тепер даний матеріал вважається в даній області мало не основним. Можете не сумніватися, що теплиця з полікарбонату, Брянськ яку пропонує за доступною ціною, стане відмінним рішенням для вирощування овочів і зелені.

Переваги матеріалу

Інші сфери його використання залишимо осторонь, озвучимо лише ті, що важливі для матеріалу покриття теплиці:

  • надійний захист від УФ-променів і перепадів температури. Для виготовлення теплиць використовують спеціальний полікарбонат - з захистом від ультрафіолету. Він здатний витримувати найширший температурний діапазон: йому не страшні ні -30 ° С ні + 100 ° С - навіть при таких температурах він не змінює технічних характеристик. Відмінно пропускає і розсіює світло, але при цьому надійно захищає рослини від впливу шкідливих УФ-променів;
  • міцність, легкість і гнучкість. Полікарбонат в 12 разів легше скла і в 50 разів міцніше. Неймовірно гнучкий;
  • пожежостійкість і теплоізоляція. Він пожаростоек, стійкий до дії багатьох хімічних елементів і має відмінну теплоізоляцію.
  • зручність монтажу і експлуатації. На відміну від того ж скла полікарбонат зручно перевозити на будь-які відстані. Він простий в монтажі: листи з'єднуються між собою за допомогою зручних сполучних планок. Вони відмінно піддаються не тільки свердлінню і різанню, але і досить пластичні, завдяки чому можна змонтувати теплицю будь-якої форми. І найголовніше - розбирати і збирати кожен сезон її не потрібно.