Шокова заморозка - революціна технологія зберігання продуктів харчування!

Хто не знає, як розморожені продукти і страви зі звичайної морозильної камери втрачають свій зовнішній вигляд і перетворюються в непривабливий безформний провіант, який зовсім не хочеться вживати в їжу! Така їжа не користуються попитом на підприємствах торгівлі та громадського харчування, і вони зазнають великих збитків.

Овочі, фрукти, зелень, інші продукти розморожені після шокової заморозки, мають такий же свіжий і привабливий зовнішній вигляд, як і до цього. Відбувається це тому, що під час заморожування в камерах інтенсивного охолодження в тканинах продуктів утворюються мікрокристали води, які не псують і не розривають їх структуру, тоді як при традиційному заморожуванні все відбувається з точністю до навпаки.

Камери шокової заморозки, які можна замовити на https://mincold.com.ua/kholodilnyye-kamery/ визнані як найбільш ефективне і економічне морозильне обладнання з великими можливостями і широкими областями застосування.

Переваги обладнання шокової заморозки

Однією з головних переваг таких камер є економічність. Вона проявляється за рахунок наступних чинників:

  • Зменшення втрат у вазі продукту в 2 - 3 рази.
  • Скорочення часу охолодження і заморозки в 3 - 10 разів.
  • Скорочення виробничих площ в 1,5 - 2 рази.
  • Скорочення терміну окупності на 15 - 20%.
  • Зменшення витрат на сировину.

Камери шокової заморозки - нові перспективи в заморожуванні продуктів харчування! Розглянемо інші переваги даного обладнання

Простота експлуатації камер

У сучасних камерах шокової заморозки вкрай складно встановити помилкові програми охолодження, які можуть привести до псування заморожуваних продуктів. Досить вибрати відповідний типу продукту режим, після чого автоматично почнеться процес заморозки. В даному випадку практично повністю виключена можливість псування продуктів харчування і готових страв. При традиційному способі заморожування, продукти, як правило, або перетворюються в покриту льодом брилу, або залишаються замороженими в повному обсязі.

Термін зберігання

Ефективна система примусової вентиляції і повітроохолодження дозволяють збільшувати можливий термін зберігання заморожених продуктів і навіть готових страв від тижня у звичайній камері до будь-якої тривалості в камерах шокової заморозки.

Структура продукту

В обладнанні для інтенсивної заморозки відбувається дуже швидкий процес охолодження і заморожування, тому в мінімальний термін всередині продуктів утворюються мікроклісталли води. Тоді, як при традиційному заморожуванні молекули води перетворюються в кристали більшого розміру. Через це структура тканини продукту порушується, і він втрачає свою первинну форму. Цього не відбувається при заморожуванні в шокових морозильних камерах.

Бактеріологічне середовище

За рахунок того, що в камерах інтенсивної заморозки набагато швидше відбуваються процеси охолодження і заморожування, розвиток багатьох видів хвороботворних бактерій сповільнюється, а потім і припиняється буквально в перші хвилини. Це багато в чому пов'язано з тим, що температура повітря всередині камери в перші 10 хвилин падає вже до -20 градусів. У традиційних морозильних камерах при повільному процесі заморожування бактеріологічне середовище набагато довше зберігає свою життєздатність, що викликає процес гниття і призводить до псування продуктів.

Швидкість заморозки

Інтенсивне охолодження дозволяє приготовані гарячі страви, що дістаються безпосередньо з печі, з плити або з пароконвектомата, відразу ж встановлювати в камери і піддавати охолодженню, а згодом - і заморожування. При цьому охолодження відбувається в мінімальні терміни, а приготовані страви зберігають свої смакові якості. Це відбувається завдяки тому, що всередині такого обладнання відбувається швидке зниження температури: охолодження майже до нуля градусів відбувається за 90 хвилин, а температура зберігання досягається за 240 хвилин.

Свіжість продукту

При традиційному заморожуванні для того, щоб охолодити і заморозити страви в камерах, їх спочатку залишають повільно остигати при кімнатній температурі. При такій технології вони втрачають частину своїх кращих якостей. Крім того, при традиційному охолодженні і заморожуванні сам процес займає досить тривалий час (від 8 годин - час, необхідний для охолодження, до 24 годин - час, необхідний для заморожування).

Відсутність передпідготовки продукту

Для того, щоб зберегти всі органолептичні властивості продуктів, при заморожуванні в камерах шокової заморозки не потрібна хімічна або термічна обробка продуктів харчування. Виняток можуть становити деякі види ягід, фруктів і овочів, яким з технологічних міркувань необхідні деякі види обробки для збереження чистоти і біохімії.