Основні критерії вибору кримінального адвоката

У нашій країні громадяни звертаються до адвокатів у випадках, коли необхідна допомога в зв'язку з настанням непередбачених і негативних обставин. Але на відміну від лікарів, які потрібні для надання медичної допомоги, адвокати покликані вирішувати проблеми юридичного характеру, надаючи своїм довірителям грамотну правову допомогу.

Правові проблеми, для вирішення яких залучаються адвокати, можуть бути найрізноманітнішими. Але саме для вирішення найбільш доленосних проблем зі сфери кримінального судочинства запрошуються адвокати у кримінальних справах, від кваліфікованих дій яких залежить найчастіше не тільки фінансове становище клієнта, але також і можливість продовження звичного способу життя і звільнення від суворого покарання, включаючи позбавлення волі на довгі роки.

У зв'язку з цим до вибору кримінального адвоката для надання правової допомоги треба відноситься особливо уважно і серйозно, розуміючи, що з укладенням угоди довіряєш свою долю або долю близьких людей в руки обраного фахівця.

На сайті https://riyako.com.ua/ ви дізнаєтесь про діяльність харківської юридичної компанії RIYAKO & PARTNERS, досвідчені адвокати якої мають значний досвід успішного захисту по кримінальним справам, а також в інших областях цивільного, корпоративного і кримінального права. 

Не женіться за дешевизною

Перша і непорушна істина - гарне рідко буває безкоштовним. Не варто вибирати безкоштовного кримінальної адвоката. «Безкоштовна консультація» слабопрофільного юриста абсолютно не підходить під вашу ситуацію. Хороший кримінальний адвокат найчастіше знає собі ціну, і вона чимала, але, якщо такий професіонал отримує гонорар, він відчуває відповідальності і прагне отримати тільки позитивний результат.

Репутація - загальна думка про переваги і недоліки

Кримінальний адвокат, безумовно, повинен мати вже якийсь досвід роботи, а, отже, і репутацію, яку треба обов'язково врахувати при його виборі. Репутація складає загальну думку про нього, а це досить важливо. При такому виборі не варто особливо довіряти інформації преси, ефектна реклама кримінальної адвоката не може дати ніякої гарантії, що саме те, що вам потрібно.

Про репутацію адвоката найкраще дізнатися від близької вам людини, його опис і коротке резюме допоможе вам дізнатися і погані і хороші сторони і думки, які про нього склалися. Тут, важливо врахувати популярність адвоката саме в кримінальних справах. Можливо, у вас немає близької людини, яка би мала таке знайомство, тоді вам необхідно знайти людину з авторитетом (відмінно було б, якщо він якимось чином пов'язаний з системою кримінального процесу), який зможе вам відрекомендувати хорошого фахівця.

Освіта - важливий аспект

Часто буває так, що, на жаль, поради запитати нема в кого, і вам доведеться самому вибирати кримінального адвоката. При ситуації, якщо ради чекати нізвідки і дізнатися про репутацію адвоката достатньо складно, варто звернути увагу на чинники, які ви можете дізнатися і без друзів і знайомих, наприклад, рівень освіти кримінальної адвоката.

Зрозуміло, що адвокат у кримінальних справах повинен мати вищу освіту. Зверніть увагу на ВНЗ, де він його отримав, де проходив практику. Крім того, кримінальний адвокат обов'язково повинен бути внесений до реєстру адвокатської палати, а також володіти статусом адвоката. Наявність і того і іншого можна завжди з'ясувати по засобах мережі Інтернет.

До речі, не завжди варто звертати увагу на кількість публікацій в різних фахових журналах і наукові ступені адвоката. У хорошого фахівця не завжди достатньо часу на таку роботу, тому, занадто рясна «наукова зацікавленість» вашого кримінального адвоката може говорити про його незатребуваність в іншому статусі, який вам якраз необхідний. Вибирайте практика, а не теоретика!

Адвокатська практика

Якщо ви вже відібрали відповідні кандидатури, які підходять вам по перерахованим вище параметрам, не пропустіть дуже важливий момент. Кримінальний адвокат повинен зі свого боку підготувати для вас список своїх звершень і досягнень у роботі, обов'язково підтверджених документально.

Тут важливий також стаж адвокатської практики і вузька спеціалізація. Зі зрозумілих причин, чим більше стаж, тим більше різних прийомів і можливостей у обраного вами фахівця. Також обов'язково зверніть увагу на позитивні рішення суду, на справи, які, дійсно були виграні за допомогою хватки, умінь і здібностей кримінальної адвоката.

Важливу роль тут може також зіграти досвід адвоката, отриманий при службі і роботі з правоохоронними установами, адже кримінальний адвокат зобов'язаний знати всю систему зсередини, нюанси і особистісні знайомства, які допоможуть при роботі і веденні кримінальної справи.

Гарні манери - показник гідності людини

Часом зовнішній вигляд і манера поведінки людини розкриває нам про неї дуже багато і говорить не гірше ніж хороше резюме. Обов'язково зверніть увагу на манери та поведінку вашого майбутнього кримінального адвоката. Не можна втрачати жодної деталі, в них часом криється ключ до успіху. Впевненість в собі, особистісне чарівності, здатність переконувати, інтелектуальність - ось ті якості, якими, безумовно, має справжній професіонал своєї справи.

Не варто відразу довіряти кримінальній адвокату, який пообіцяв вам стовідсотковий і абсолютний результат. Справжній фахівець завжди зважить всі «за» і «проти», але ніколи не пообіцяє того, чого в принципі пообіцяти неможливо. Професійний кримінальний адвокат буде з вами чесний і покаже весь розклад вашого «справи», таким, яким він є з усіма позитивними і негативними моментами.