Хлібобулочні вироби: нюанси виробництва

«Хліб — всьому голова». Народна приказка, яка відображує ставлення людей до цього продукту. На цю тему діти навіть пишуть твори у школах. Але у дорослому житті не всі приділяють велику увагу цьому продукту.

На полицях сучасних магазинів та супермаркетах лежить безліч видів хліба. «Чим ширший вибір, тим краще» - думає власник, при цьому не вдаючись до технологічних подробиць та умов випічки хліба виробником. Наслідки такого положення речей можемо спостерігати вже сьогодні. Люди забули, який раніше запах мав свіжий хліб. По цьому запаху можна було орієнтуватися, коли його завозять до найближчого магазину. Та що там говорити, мало хто міг стриматися, щоб не відкусити шматочок свіжого хлібу, перш ніж донести його додому. Сьогодні таке зустрічається рідко, але якщо потрапити у місце, де продається саме такий хліб, рука мимоволі тягнеться до гаманця, навіть якщо цей хліб Вам і не потрібен наразі.

Нюанси виготовлення смачної та корисної хлібобулочної продукції

Мало хто знає, як повинен випікатись хліб. Тому на прикладі одного з найуспішніших хлібобулочних підприємств Київщини – «Два млини» – розповімо секрети випікання найсмачнішого  та найароматнішого хліба. До речі, підприємство має власний Інтернет-магазин, де можна зручно робити оптові замовлення перейшовши за посиланням https://dva-mlyna.com.ua/ru/. Отже, що потрібно для того, щоб хлібобулочна продукція вийшла вдалою:

  • знання рецептури;
  • якісні інгредієнти;
  • знання технології;
  • якісне обладнання;
  • вміли руки досвідчених пекарів.

Перш за все треба правильно замісити тісто. Потрібні інгредієнти змішуються у спеціальній ємності. Потім тісту потрібен ас аби відстоятися. Це робиться для того, щоб свою справу зробили дріжджі. Далі тісто ріжеться на рівні частини та розподіляється у спеціальні форми, де воно теж має постояти якийсь час. Далі йде сам процес запікання хлібу, після чого його розвозять по магазинах. На перший погляд може здатися, що все просто. Але, як і в будь-якому виробництві, тут є свої нюанси. По-перше, якість інгредієнтів. Наприклад, «Два млини» робить хліб із високоякісного борошна власного виробництва, найкращих сортів маргарину, соняшникової олії, спеціальної закваски, дріжджів та цукру. Хліб випікається в якісних печах італійського виробництва. Та все це робиться руками талановитих майстрів.

Традиційний хліб або щось новеньке?

Справжні майстри-пекарі чітко слідкують перевіреним рецептам, завдяки чому хліб зажди є смачним, ароматним та із хрусткою скоринкою. Але це не заважає їм вигадувати власні новинки. Тим паче, що досвід, якість інгредієнтів та обладнання дозволяє це робити. Ці новинки прийшлись до вподоби замовникам та споживачам. А ще те, що підприємство, окрім різних сортів хліба, виготовляє ще і низькокалорійну продукцію з висівками, а також різноманітні булочки, круасани тощо. Широкий асортимент — це добре, але добре, коли цей асортимент належної якості. Особливо, якщо це стосується такого важливого та знакового для людей продукту, як хліб.