Що собою являє профіль для світлодіодної стрічки

Мабуть, багато хто стикався з різними проблемами експлуатації і установкою світлодіодної стрічки. Хтось уже позбувся проблем установки, хтось не підозрює про можливу проблему, а хтось ще тільки починає задумуватись. Тому, щоб не допустити будь-яких промахів, варто грунтовно підійти до цього питання.

Після придбання блоку живлення і світлодіодних стрічок, виникає найчастіше таке питання: як їх кріпити і на що? Рішення тільки одне - це спеціальний світлодіодний профіль, який можна замовити на сайті lprof.com компанії-виробника "ТИС".

Профілі для світлодіодної стрічки легко встановлюються на стелю, в підлогу, стіни і інші місця як усередині будівлі, так і зовні. Вони можуть бути нарізані відповідно до необхідної довжини сходів, дзеркала, стіни або будь-якого іншого об'єкта.

Існують профілі різного дизайну - з анодованого алюмінію, що імітує дерев'яну поверхню, кольорові профілі. За допомогою профілю можна також створити підвісні світильники за допомогою спеціальних підвісів. 

Коли потрібен профіль для світлодіодної стрічки

  • поміщаючи світлодіодну стрічку в профіль, ви створюєте більш завершеного вигляду освітлювальну конструкцію в порівнянні зі стрічкою, яка закріплена на поверхні без профілю і знаходиться в зоні прямої видимості;
  • профіль допомагає органічно вписати світлодіодне освітлення в поверхні стін, підлоги і стелі, меблів, не тільки не порушуючи дизайнерської ідеї, а й навіть підкреслюючи її.
  • за допомогою профілю можна створити більш розсіяне світло, оскільки в профіль може бути закритий матовим розсіювачем;
  • за допомогою профілю можна створити більш направлене світло, використовуючи розсіювач з оптичною лінзою;
  • встановлюючи світлодіодну стрічку в профіль ви тим самим створюєте радіатор для світлодіодів, який подовжує її термін служби;
  • можна створити підвісні світильники оригінальної конструкції і розмірів;
  • можна використовувати профіль для захисту світлодіодним стрічки від зовнішнього впливу води та пилу, підібравши необхідний рівень пило і вологозахищеністю (IP).

Який профіль вибрати

Для відповіді на це питання необхідно визначити, яку функцію буде нести профіль.

Виключно монтажна функція

Якщо необхідно тільки встановити стрічку на поверхню, приховану від прямої видимості, і без вимог щодо захищеності, то підійде практично будь-який алюмінієвий профіль, що підходить за розмірами.

Можна також використовуватися і сталевий профіль, але алюмінієвий краще, завдяки більшій теплопровідності. Найдешевший варіант - пластмасовий профіль кабель каналу - такий профіль повністю впоратися з монтажною функцією, але буде найгіршим радіатором. Як зробити такий профіль дивіться в цьому відео:

Дизайнерська функція

Для вирішення даного завдання необхідно вибирати спеціальні алюмінієві світлодіодні профілі. Ці профілі значно дорожче звичайних алюмінієвих куточків, але прекрасно справляються з поставленим завданням.

Для меблів зазвичай вибирають виразний профіль, який також може бути використаний і для підсвічування стін підлоги і стелі.

Там де використання врізного профілю неможливо або недоцільно, використовують накладний профіль, в тому числі кутовий накладний профіль. Такі профілі кріпляться до поверхні за допомогою спеціальних кліпс (кронштейнів), які можуть бути прихованою конструкції або відкритою. Такий варіант кріплення дозволяє мінімізувати загальну висоту профілю.

Окрім того, за допомогою світлодіодної стрічки і профілю можна створити повноцінний світильник, який підвішується за допомогою спеціальних тросів до стелі. Існують також системи фіксованого кріплення профілю до стіни і стелі.