Впізнаваність - успіх! Важливість фірмового стилю для розвитку бізнесу

Фірмовий стиль - це візуальний образ вашої компанії, що складається з певного набору графічних елементів. Фірстиль створюється спеціально для вашого бренду. Його ще називають корпоративної ідентифікацією - це ті ознаки, по яким клієнти впізнають конкретний бренд.

Хочете, щоб і вашу компанію впізнавали по одній лише деталі? Щоб ваш бренд вигідно відрізнявся на тлі конкурентів і привертав особливу увагу? Тоді пора задуматися про те, щоб тут https://effect-m.com/firmennyj-stil-i-dizajn/sozdanie-logotipa замовити фірмовий стиль. Завдяки зусиллям креатвних досвідчених фахівців агентства "Еффект маркетинг" ваша компанія неодмінно стане впізнаваною. А впізнаваність - це успіх!

Для чого потрібен фірмовий стиль

Фірмовий стиль компанії підтверджує, що вона міцно стоїть на ногах, що вона прийшла на ринок не на рік або на два, а всерйоз і надовго. А значить, і клієнти будуть ставитися до неї з повагою і довірою. Крім того, кількість компаній, що спеціалізуються на одних і тих же видах послуг, стрімко зростає. У зв'язку з чим все більш актуальною стає проблема їх самоідентифікації і впізнаваності.

Фірстиль формує позитивне ставлення до компанії покупців, партнерів; крім того, допомагає протиставити свій продукт продуктам конкурентів. «Високий» його рівень побічно служить свідченням надійності компанії, і виступає гарантом того, що фірма дотримується ідеального порядку у всьому - у виробництві і в житті.

Ключові елементи фірмового стилю

Якщо ви вважаєте, що фірстиль - це привілей великих корпорацій, то помиляєтеся. Лаконічний і запам'ятовуваний логотип, акуратний конверт, бланк і візитка - це мінімальний набір, який покаже будь-яку компанію тільки з хорошого боку. До того ж в очах партнера або споживача наявність фірстиля сприймається як знак якості, так вже влаштована наша психологія.

Що входить до фірмовового стилю?

  • Логотип - це головний візуальний компонент в сприйнятті будь-якої компанії. Саме з нього і починається фірмовий стиль. Важливо: логотип повинен бути простим, таким, що запам'ятовується і універсальним (або мати кілька варіацій, щоб добре виглядати на будь-який фірмової продукції). В якості корпоративних кольорів зазвичай використовують не більше двох-трьох відтінків, хоча деякі проекти навмисно створюються більш строкатими. До вибору колірної гами для логотипу, продукції та корпоративних атрибутів потрібно підійти не менш відповідально. Справа в тому, що кольорове оформлення створює образ, який формує сприйняття вашої продукції у споживачів - різні відтінки і їх поєднання викликають певні відчуття і емоції.
  • Фірмові шрифти, як правило, обмежуються трьома: для логотипу, для web-ресурсів і для рекламних матеріалів. Вони не менш важливі для формування впізнаваності бренду і лояльності споживачів, так як теж впливають на сприйняття компанії. Наприклад, рукописні шрифти символізують відкритість і дружелюбність. Важливо пам'ятати про те, що шрифт повинен бути читабельним і доречним, а також поєднуватися з логотипом і іншими фірмовими шрифтами. 
  • Стиль зображень повинен бути єдиним. Ідеально, коли споживач по одному тільки зображенню або його стильовому рішенню вибудовує асоціативний зв'язок з вашою компанією. Наприклад, можна сфокусуватися на ілюстраціях, виконаних в одній конкретній техніці, або на фотографіях з однаковим фільтром.

Список атрибутів фірмового стилю складається індивідуально в залежності від специфіки та сфери діяльності компанії. Наведемо типовий перелік:

  • візитка,
  • фірмовий бланк,
  • конверт,
  • поліграфія (календарі, блокноти і т. д.),
  • сувеніри (ручки, значки),
  • рекламна продукція (брошури, флаєри).

Крім того, до списку атрибутів може входити розробка індивідуальної упаковки, одяг персоналу, оформлення приміщення, брендування транспортних засобів та багато іншого.

Створення фірмового стилю - це відмінна інвестиція в майбутнє вашої компанії! З ним ви можете не тільки створити солідний образ, але і збільшити кількість точок контакту зі своїми споживачами та потенційними клієнтами. Уявіть: вони будуть бачити брендовану продукцію і рекламні матеріали на вулиці, запам'ятають стильне оформлення вашого сайту і напевно покажуть одному креативну візитку.

Не забувайте про те, що люди охочіше користуються послугами знайомих брендів. І якщо у вас є запам'ятовуваний фірстиль, то споживач вже після другої «зустрічі» з вашою продукцією або рекламою буде впізнавати вашу компанію. А отже, сприймати її як знайому, хоча б візуально.