Що потрібно знати про хімчистку салону автомобіля

За станом машини можна зробити деякі висновки про його власника. Чистий автомобіль, безсумнівно, виглядає більш ефектно і охайно, відповідно, і думка про його господаря складається позитивна. У доглянутому салоні приємно перебувати, не соромно посадити начальника, кохану дівчину, колег по роботі і т. д.

З плином часу навіть новий і дорогий автомобіль втрачає свої естетичні дані. Фарба тьмяніє, а салон забруднюється і просочується різними запахами. Тому, щоб інтер'єр авто залишався свіжим, доводиться вдаватися до хімічного чищення сидінь і оббивки салону.

Чистити самому чи довірити професіоналам

Професійна хімчистка авто, безсумнівно, - це найкращий варіант. Адже професіонали, зокрема компанії «Dr Struk», мають великий досвід подібної роботи, розбираються в хімічних речовинах, які при неправильному підборі можуть зіпсувати оббивку салону. А також їм знайомі всі тонкощі цієї справи, як наносити речовини, як змивати, видаляти надлишки і т. д. Тому краще не скупитися, а довірити автомобіль майстрам своєї справи.

Що дає хімчистка автомобіля, її види

Дійсно дбайливі автовласники часто вдаються до хімчистки салону свого авто. Це допомагає усунути всі неприємні запахи, очистити плями з сидінь і оббивки, а також хімчистка допомагає видалити все сміття і пилюку з важкодоступних місць. А ще, що не менш важливо, салон знаходить свій первозданний вигляд. 

Розрізняють наступні види чищення

Мокре

Генеральне чищення салону здійснюють миючим пилососом з використанням спеціальних миючих засобів. Масштаб робіт порівняємо з пранням авто в пральній машині. Видаляються навіть старі в'їджені плями на обшивці і сидіннях.

Головний недолік - після такої обробки салон вимагає тривалого сушіння. Потрібно бути готовим залишитися без автомобіля на кілька днів. Якщо автомобіль не просушити як слід, грибки можуть завестися там, де їх ніколи не було.

Крім того «мокре» чищення підходить не для всіх матеріалів. Стеля, якщо вона була клеєна, після такої обробки провисне - просушування не поверне її на місце, врятує тільки повна перетяжка.

Парове

Салон обробляється гарячою парою під високим тиском. Недолік - деяким елементам салону можуть бути протипоказані високі температури. Наприклад, шкіряний салон не винесе температуру вище 100 ° С, а пластикові деталі краще чистити під мінімальним тиском. Температура і тиск в парогенераторі регулюються, але, очевидно, що навички і знання знадобляться. Ще один нюанс - стійкі забруднення, скоріш за все, під дією пари повністю не зникнуть.

Є й очевидні плюси: це надійна антибактеріальна обробка, не застосовується агресивна хімія, коштує порівняно недорого та й сохне салон близько трьох годин, що значно менше в порівнянні з мокрою хімчисткою.

Сухе чищення

Багатьом воно може бути знайоме з чищення домашніх килимів. Принцип той же. Спеціальні суміші розпорошуються на забруднені поверхні, а в результаті відбуваються після цього хімічних реакцій бруд буквально виштовхується нагору. Новоутворена брудно-бура піна видаляється сухими серветками або пилососом.

Таке чищення здатне знищити навіть стійкі забруднення, хіба що їх доведеться гарненько потерти щіткою. Головний плюс - тривале сушіння авто не буде потрібно.