Хороший ведучий - корпоратив на найвищому рівні!

Будь-який захід являє собою складний конструктор, що складається з самобутніх деталей, що утворюють єдине ціле. Однією з найважливіших деталей заходу є його ведучий або модератор. Як підібрати ведучого, щоб захід пройшов на найвищому рівні?

Формат заходу

Перш за все, потрібно визначити, яка роль ведучого в рамках вашого заходу. Як правило, ведучий направляє міроприємство у потрібне русло, задає йому тон і керує активністю учасників. Бажаєте щоб ваш захід пройшов на найвищому рівні, а запрошені отримали максимум користі і задоволення? Ось сайт Ані Заклецької - професійної ведучої світських і корпоративних заходів, моделі, артистки і громадської діячки. Маючи значний досвід, виняткові комунікативні, інтелектуальні навички, і веселу товаристську вдачу, ця чудова харизматична дівчина здатна подарувати вашій аудиторії масу позитиву і енергії!   

Важливим фактором при виборі ведучого є формат заходу і його цілі:

  • для конференції потрібен ведучий-експерт, справжній профі, що добре розбирається в темі; 
  • для проведення презентації продукту, послуги, відкриття магазину, заводу, торгового центру і т.п. потрібен професійний ведучий, який має досвід проведення подібних заходів із суворим регламентом; 
  • для корпоративних заходів і свят потрібен гіперкомунікабельний ведучий, що володіє відмінним почуттям гумору;
  • спортивний захід краще довірити ведучому, що розділяє інтерес до спорту або підтримує здоровий спосіб життя.

Типажі ведучих

Ведучих можна класифікувати за типажем. Існує своєрідна типологія, де в кожному ведучому присутні якості, що найбільшою мірою їх характеризують. Спираючись на типажі, можна визначити, який саме підійде вам.

  • «Ведучий-запальничка» - дуже експресивний типаж. Він має виразну жестикуляцією, говорить завжди голосно. Його легко відрізнити по зовнішності - в своєму гардеробі він зібрав всі найяскравіші кольори. Такий типаж відмінно підійде для вечірки молодих і енергійних гостей. Також з його участю відмінно проходять презентації молодіжних брендів. Він гармонійно впишеться в масовий захід, заряджаючи його учасників своєю енергетикою.
  • «Ведучий-красунчик» - володар чудовій зовнішності. «Виглядати з голочки» - якраз про цей тип! Він завжди знає, що головне, що можна продати - його зовнішність. Він буде доречно виглядати на заходах рівня «люкс». Також, ведучий такого формату зможе органічно провести статусні заходи.
  • «Актор, співак, на дуді гравець» або «людина-оркестр». Він може все! Він же і співаючий ведучий, ведучий - ді-джей / бармен / танцюрист (список можна продовжувати до нескінченності). Часто, такі ведучі виступають і організаторами заходу. Він буде доречно виглядати на приватному святі. Або в тому випадку, якщо у вас дуже обмежений бюджет.
  • «КВН-щик» або «театрал». До даного типу в основному відносяться актори театру і кіно, а також ті, хто колись грав у КВН на професійному або аматорському рівні. Такий ведучий відрізняється поставленими промовою і голосом, які покликані викликати емоційні переживання у аудиторії, немов вони знаходяться на виставі. Крім того, вони володіють відмінним почуттям гумору і завжди готові імпровізувати, при цьому створюючи теплу і дружню атмосферу. Медійність таких ведучих - додаткова перевага вашого заходу.
  • Ведуча-дівчина - більш сентиментальна і доброзичлива ведуча, здатна створити теплу атмосферу. Дівчата зможуть відмінно провести приватні свята, beauty-заходу. Також, варто розглянути їх кандидатуру на івенти з переважно чоловічої аудиторією, дитячі та благодійні події.

Довіряй але перевіряй

При виборі ведучого, вкрай важливо перевірити досвід кандидата. Сьогодні буквально «кожен другий» готовий назвати себе ведучим, тому підібрати потрібного фахівця, що володіє необхідним досвідом, досить складно. Дуже часто організатори заходів, спокушаючи невисоким цінником в 2-3 тис. грн, попадаються на вудку псевдо-ведучих, які можуть перетворити ваш захід у низькопробний фарс.

Хороший ведучий завжди може підтвердити свій досвід відгуками своїх клієнтів і відео-звітами проведених ним заходів. Запитайте у ведучого портфоліо, а по можливості, заручіться парою реальних відгуків його замовників.

Вибираючи ведучого, пам'ятайте, що він не має бути «яскравою плямою» на вашійй події. Він повинен гармонійно його доповнювати, ставши почасти «фішкою» заходу, але не перетягуючи при цьому увагу на себе. Інакше те, що ви хотіли сказати своїм заходом, так і залишиться невимовним або непочутим.