Приховані функції Galaxy Note 10, про які вам потрібно знати

Galaxy Note 10+ від Самсунга - черговий флагманський пристрій. Від довгого часу автономної роботи до приголомшливого дисплея і нових хитрощів S Pen - в останньому телефоні Самсунга, тут є чому вам сподобатися.

Після того, як ви візьмете в руки цей телефон, вам буде чому повчитися. Наприклад, знімки екрану і вимикання телефонів лінійки Note 10 працюють інакше, ніж на минулих пристроях Galaxy, і у камери так само багато нових хитрощів. Але є і деякі приховані функції, які можуть підняти ваш досвід з Note 10 на новий рівень. А придбати цей смартфон, чи ще новіший і крутіший Galaxy Note 20 Lite по найкращій вартості ви зможете в гіпермаркеті електроніки "Фокстрот".

Незалежно від того, чи йде мова про записи екрану з голосовим супроводом або функцію "Підняти, щоб включити", щоб ваш екран завжди був включений коли вам це потрібно, ваш телефон може зробити багато чого, що спочатку може здатися не настільки очевидним.

Підняти, щоб розбудити

Натискання кнопки, щоб розбудити екран вашого телефону, не зовсім трудомістке завдання, але навіть і воно вже не потрібне. Використовуйте функцію "Підняти та розбудити" в Note 10, щоб телефон завжди був напоготові, коли б ви його не взяли в руки.

Відкрийте програму "Налаштування" і перейдіть в "Розширені функції> Руху і жести" і включіть "Підняти, щоб розбудити".

Надалі, коли ви берете трубку, екран прокидається і ви відразу бачите очікуючі повідомлення.

Always-on display включений весь час

У стандартній комплектації функція Note 10 для постійного відображення (AOD) не завжди включена. Ви дійсно повинні торкнутися екрана, щоб використовувати її. Це не має сенсу.

Якщо ви виберете "Налаштування> Екран блокування> Always-on display", тут можна встановити розклад, показувати постійно або залишити режим за умовчанням.

Комбінуйте постійно включений AOD з включеним "Підняти та розбудити", і ваш телефон завжди буде напоготові.

Інший спосіб отримати доступ до ярликів екрану блокування

На екрані блокування є дві іконки додатків, які служать для швидкого доступу до зазначених додатків. За замовчуванням це додатки для камери і телефону. Ви можете не тільки змінити наявні програми, а й змінити місце розташування ярликів.

Відкрийте "Установки> Екран блокування> Ярлики додатків" і виберіть "Плаваюча кнопка", якщо ви хочете, щоб значки додатків відображалися поруч з датчиком відбитків пальців при тривалому натисканні на нього.

Трохи нижче розділу макета ви знайдете можливість змінити ліву і праву клавіші.

Якщо ви виберете налаштування плаваючої кнопки, вам потрібно тільки покласти палець на датчик і затримати його там. Приблизно через секунду з'являться значки додатків; проведіть пальцем на будь-який додаток, який ви хочете відкрити і відпустіть.

Перезавантаження телефону голосом

Ми вже говорили про те, що рішення Самсунга про переміщення кнопки живлення викликає подив, коли ви вперше починаєте використовувати Note 10. Складність такого рішення полягає в тому, що те, що повинно бути кнопкою живлення, фактично запускає Bixby.

На щастя, ви можете налаштувати кнопку живлення, щоб вимкнути телефон, або запустити іншу програму (докладніше про це в наступному розділі), а потім просто використовувати біксбі, щоб вимкнути або перезавантажити телефон.

Запустіть Bixby і промовте "Перезавантажити телефон" або "Вимкнути телефон", а потім підтвердіть команду, коли з'явиться такий запит.

Перепрограмуйте бічну клавішу, щоб відкривати будь-який додаток

Ви не обмежені використанням кнопки живлення для сну / пробудження Note 10, відкриття камери або запуску Bixby. Ви можете змінити її, щоб відкрити будь-який додаток, який ви захочете.

Відкрийте програму "Налаштування" на телефоні, потім перейдіть в "Додаткові функції> Бічна кнопка". Опинившись там, змініть команду подвійного натискання на "Відкриття програми", а потім виберіть бажаний додаток.

Використовуйте декількох стилусів S Pen.

Можливо, у вас є запасна ручка S Pen на столі, і ви хочете використовувати її, щоб не доводилося виймати S Pen з Note 10.

Перейдіть в "Налаштування> Додаткові функції> S Pen" і включіть "Використовувати кілька S Pen", якщо хочете мати можливість малювати на Note 10 іншим S Pen, навіть якщо ваш стилус все ще знаходиться всередині телефону.

Прямо під перемикачем цієї функції буде попередження, що використання цієї функції може призвести до розрядки батареї вашого Note 10 швидше, ніж зазвичай, так що майте це на увазі.

Запис екрану і голосу

Запис екрану вбудована в Note 10 і пропонує кілька досить цікавих функцій. Ви можете використовувати екранні записи, щоб допомогти комусь в усуненні неполадок в телефоні, показати нову класну функцію або навіть записати себе в Fortnite - разом з відео своєї особи.

Перед першим використанням перейдіть в "Налаштування> Додаткові функції> Знімки та Запис екрану> Налаштування запису екрану".

Встановіть, чи хочете ви, щоб в запис на екрані додавався звук тільки з вашого телефону, звук з мікрофона і системний звук або взагалі не було звуку. Крім того, ви можете встановити якість відео, і якщо ви знімаєте екран разом з відео, знятим вами за допомогою фронтальної камери, ви можете налаштувати сторону накладення Селфі.

Зробивши все це, зробіть запис екрану, провівши вниз від верхньої частини екрана та вибравши "Запис екрану" в списку швидких налаштувань. У верхній частині екрану з'явиться панель інструментів, яку ви можете використовувати для запуску інструменту малювання, використовувати функцію Селфі або зупинки запису. Натисніть на кнопку "Стоп", коли закінчите запис.

Скріншоти

Ви можете робити знімки екрану за допомогою функції швидкого вибору S Pen. Коли ви витягнете S Pen з Note 10, на екрані з'явиться ряд опцій, натисніть на Smart Select.

Використовуючи панель інструментів в нижній частині екрана, ви можете вибрати інструмент обрізки, який буде використовувати квадрат або прямокутник для скріншота. Хмара - це інструмент для малювання від руки, який можна використовувати для скріншота довільної форми. Коло буде використовувати коло, а кнопка GIF запише частину вашого екрану, яка перетворюється в анімаційне зображення.

Нарешті, квадратний значок з канцелярською кнопкою зробить знімок екрана і прикріпить зображення до вашого дисплею. Це особливо корисно, якщо вам потрібно посилатися на щось, коли ви заповнюєте форму або пишете лист. Просто візьміть і прикріпіть скріншот, а потім видаліть його, коли закінчите.