Вантажівка Tesla Semi перетвориться в електричний будинок на колесах

Житлові автофургони - популярний транспортний засіб для подорожей, однак вони витрачають багато палива. Більш екологічною альтернативою може стати будинок на колесах на основі електричної вантажівки Tesla.

Tesla готується серійно випускати електричні вантажівки Semi вже в наступному році. Основним завданням нової моделі стане виконання логістичних завдань. Однак в компанії Vanlifer, яка займається проектуванням автофургонів, впевнені, що економія палива і пробіг в 800 км зроблять електровантажівку Tesla ідеальною платформою для будинку на колесах.

Як повідомляє видання Electrek, представники компанії вже розробили концепцію житлового фургона для Tesla Semi. Всередині розмістяться повністю обладнана кухня, житловий простір і туалет. Особливі надії в Vanlifer покладають на автопілот Tesla Semi. Він дозволить водієві менше часу проводити за кермом і більше насолоджуватися пейзажем.

Tesla Semi може стати першою життєздатною платформою для повністю електричного будинку на колесах з великим пробігом. Однак у розробки Vanlifer є конкуренти. Наприклад, німецька компанія Dethleffs представила концепт електричного житлового фургона. Над аналогічним проектом працює Winnebago, а Nissan навіть запустив продажу такого будинку на колесах в Іспанії.

Невідомо, чи передбачено для цього авто причіп, а на сайті http://www.tent-k.com.ua/ru/avto-tents/tenty-na-legkovye-pritsepy/ ви зможете замовити якісні тенти на легкові причіпи. 

А тим часом, цікаве відео дорожніх випробувань Tesla Semi недавно викликало бурхливі обговорення в соціальних мережах. На думку деяких користувачів, під час зйомки за кермом електрокару не було водія.

У 2017 році, коли проект Semi вперше був продемонстрований публіці, представники компанії повідомляли, що у вантажівок буде система автопілота, а також можливість формувати напівавтономні колони. Повна відмова від водія виглядає логічним кроком, оскільки дозволить додатково знизити витрати на експлуатацію та викиди парникових газів.

Втім, не всі згодні, що водійське крісло Tesla Semi на обговорюваному відео дійсно було порожнє. По-перше, подібні випробування суперечать існуючим нормам. По-друге, деяким користувачам все ж вдалося розглянути на записи водія.

Можливо, в Tesla хотіли б зробити свої електровантажівки по-справжньому автономними, проте такий крок призвів би до втрати сотень тисяч робочих місць і негативно позначився б на іміджі компанії. Тому поки технологія відпрацьовується в закритому режимі.