Шини Nokian: переваги скандинавської гуми

Вибираючи автошини, часто в першу чергу звертають увагу на виробника. Від нього дійсно залежить багато чого, і компаніям, які добре себе зарекомендували, завжди довіряєш більше.

Компанія Nokian постійно вдосконалює виробництво та прагне забезпечити автомобіль максимальною безпекою на дорозі. Вона виробляє як зимові, так і літні шини найвищоъ якості, завдяки цьому користувачеві немає необхідності постійного пошуку відповідного виробника, достатньо подивитися сайт shinaplus.od.ua, там представлено найширший асортимент продукції відомого скандинавського виробника.

Як з'явилися шини Nokian

За останні 30 років автомобілісти користуються продукцією фінської компанії Nokian, чия історія фактично почалася ще сотню років тому. У 1898 році був відкритий фінський завод гумових виробів, який в 1934 році випустив першу зимову шину для вантажних автомобілів.

Оскільки в Фінляндії зими холодні і затяжні, потреба в зимовій гумі виникла дуже давно. Використовуючи багаторічний досвід виробництва шин, скандинавська компанія в 2015 році презентувала новинку, яка незабаром досить схвально була прийнята Європою. Вона відповідала всім європейським вимогам по характеристика зчеплення на мокрому і засніженому асфальті, а також по рівню зносу.

Поки ця новинка завойовувала довіру покупців, працівники компанії розробили ще одну унікальну модель і представили публіці нове покоління шипованих автошин.

Переваги фінських шин

Сьогодні шини Nokian користуються значною популярністю в європейських країнах, в тому числі в Україні, і на це є вагомі причини, адже виробник використовує найпередовіші інновації у цій сфері.

Особливості конструкції шипів

Для того щоб домогтися бажаного результату при зчепленні з дорогою в момент розгону і екстреного гальмування, компанією Nokian були розроблені нові технології виготовлення шипів. Ці шипи мають шість граней і зовні схожі з будовою ромба. Самі ж шини мають скіс на внутрішній стороні і пропаяні нитками зі сталі, які сприяють більш лояльному подолання бічних навантажень.

Технологія зниження шуму

Основним з головних подразників зимової їзди є шум при зіткненні шипів з дорожнім покриттям. Для цього розробники розмістили під кожним шипом повітряний простір. Саме він направлений на поглинання небажаного звуку зіткнення шипів з покриттям дороги. Коли шини стикаються з дорогою, відбувається зміна форми амортизатора, в результаті поглинається звук і вібрація.

Крім цього, внесені зміни в самому кріпленні шипів. Тепер місця кріплення шин забезпечені спеціальними отворами, які спрямовані на забезпечення максимально можливої ​​амортизації. Завдяки цій технології шини значно довше служать, забезпечують безпеку на льоду і вологому дорожньому покритті, завдають менше шкоди асфальту.

Збільшення щільності гуми

Професійні працівники компанії Nokian винайшли і виготовили унікальний компонент, спрямований на збільшення терміну служби шин. У виробництві стали використовувати раніше не вживані силікати, завдяки яким вдалося домогтися підвищеної міцності гуми, більш високоі переносимості до температури і впевненого зчеплення з дорогою.

Будова протектора

Малюнок протектора розроблений таким чином, що завдяки скосу плечових частин шини було знижено ковзання автомобіля на асфальтовому покритті дороги. Фахівці розробили унікальну технологію будови малюнка проектора. Головною її особливістю є здатність коліс автомобіля самоочищатися від снігу, що набивається на гумі.

Індикатор зносу шин

На нових шинах компанії Nokian можна виявити зображення сніжинки. Саме вона є індикатором зносу шин. Основною його метою є інформування користувача про знос шин його транспортного засобу. Шини слід міняти в той момент, коли сніжинка повністю зітреться.

Технологія Run Flat

Дана технологія дозволяє при завантаженому автомобілі проїхати відстань рівне 50 кілометрам при спущеній шині. Якщо ж в автомобілі знаходиться лише водій, то ця відстань може бути збільшена до 150 кілометрів.

Для забезпечення максимальної безпеки користувача, який здійснюватиме рух на спущеній шині, не рекомендується перевищувати швидкісний поріг в 80 кілометрів на годину. Якщо ж дорога волога, то рекомендованої буде швидкість, значення якої не перевищує 50 кілометрів на годину. Такі шини встановлюються на транспортні засоби, обладнані системою контролю тиску і стабілізації.