З золота і сапфірів: як виглядають найдорожчі кросівки в світі

Мода на незвичайні і трендові кросівки існувала завжди: вже в кінці минулого століття люди прагнули дістати собі новинки в світі спортивного взуття. Ціни на них були, як і зараз, різні.

Завжди існувало взуття, доступне всім, і таке, яке могли собі дозволити лише вибрані цього світу. Але чи замислювалися ви, що деякі моделі можуть коштувати навіть не сотню тисяч, а кілька мільйонів доларів? Ми розповімо вам про три найдорожчі пари.

Nike Waffle Racing Flat «Moon Shoe»

Почати варто саме з цих кросівок. Поглянувши на них, ви ні за що не будете думати, що вони можуть коштувати майже півмільйона доларів. А все тому, що модель була створена співзасновником Nike Біллом Бауерманн для бігунів до літніх Олімпійських ігор 1972 року в Мюнхені. Пара була зроблена вручну і є єдиною неношеною з 12 виготовлених.

Кросівки продали на аукціоні Sotheby's x Stadium Goods за рекордні $ 437,5 тис. в 2019 році, незважаючи на те, що початкова їх ціна була майже втричі меншою - $ 160 тис. З тих пір ще жодна пара кросівок не змогла побити рекорд «Moon Shoe» на аукціоні.

У 1972 році Білл Бауерман працював бігових тренером в штаті Орегон. Малюнок на підошві кросівок Nike Waffle Racing Flat «Moon Shoe» він створив за допомогою елекровафельниці. Можливо тому їх і вдалося продати за такі величезні гроші.

Drake's Solid Gold OVO x Air Jordans

Наступна пара вражає не тільки ціною, але і зовнішнім виглядом. Вона була спеціально виготовлена ​​в 2016 році для одного з найпопулярніших реперів світу - Дрейка. Це кросівки Solid Gold OVO x Air Jordans.

«Золото» в назві присутнє не просто так. Черевики відлиті з чистого 24-каратного золота і важать близько 100 фунтів (45 кілограмів!). Звичайно, побігати в них ніяк не получиться, але вони в точності відтворюють оригінал, аж до текстури шкіри.

Ексклюзивну модель розробив художник Метью Сенна. Вона була виготовлена ​​виключно для Дрейка. Вартість кросівок оцінюється в $ 2 млн, що дозволяє їм стати однією з найдорожчих спортивних пар взуття в світі.

The Fire Monkey

З 2016 перший рядок у рейтингу займають кросівки The Fire Monkey (фото вгорі), виготовлені нью-йоркським лайфстайл-брендом Bicion спільно з дизайнером Деном Гемечем. Вони створені за все в одному екземплярі на честь китайського року Мавпи.

Пара перетворилася в справжню коштовність за рахунок того, що було зроблено з використанням білого золота, діамантів і сапфірів. Ціна просто вражає - $ 4 млн! Експерти говорять про те, що всі коштовності на кросівках важать в районі 100 карат.

На жаль, модель так жодного разу і не використовувалася за призначенням. Вона є лише символом Вогняної мавпи, а також носить звання найдорожчих кросівок в світі.

Що ж, нам залишається тільки радіти, що спортивне взуття стала настільки затребуваним, і дивуватися, до яких значних сум призводить гонитва за оригінальністю.

В интернет-магазине airforce.com.ua вы сможете купить Найк Аир Форс, всего пару кликов мышки и желанная модель из культовой серии Nike ваша! Кстати, только сейчас на большинство товара скидки до 50%.