Зворотний осмос - найкраща система очищення води

Прикро, але вода, що надходить в крани українських квартир, нерідко потребує додаткового очищення, адже навіть найчистіша вода по дорозі до будинку забруднюється частинками іржі, піску і іншими дрібними елементами. Вона набуває неприємного запаху, погіршуються її смакові якості, а часом вживання такої води може мати негативні наслідки для здоров'я домочадців.

Сучасні виробники пропонують різні пристрої для очищення питної води. Для офісів і закладів громадського харчування можуть запропонувати кулери або міні-бари. Оптимальним варіантом побутових фільтрів для води є прямоточні системи, що забезпечують кілька рівнів фільтрації, а також системи зворотного осмосу.

На сьогоднішній день найбільш прогресивними системами очищення води рахуються обернено-осмотичні системи, що обумовлюють найвищу ступінь очищення. Зворотний осмос використовується на очисних станціях, дана технологія є ефективною і для домашнього очищення води, що надходить з кранів.

Таке обладнання досить компактне і забезпечують відмінну якість очищення при доступній вартості. А купити осмос-системи а також інші ефективні фільтри для води ви зможете на сайті ecohata.ua 

Детальніше про технологію зворотного осмосу

Принцип роботи фільтра зворотного осмосу заснований на використанні напівпроникної мембрани. Вона має модульну конфігурацію - мембрана являє собою притиснуті один до одного листи спеціального мікропористого матеріалу, загорнуті навколо порожнього перфорованого сердечника. Мембрана поміщається в спеціальний контейнер (корпус), який дозволяє підтримувати по всій поверхні заданий тиск. Саме цей тиск є рушійною силою, яка сприяє проходженню води через мембрану, відокремлюючи від неї все домішки.

Таким чином, мембрана в системі очищення води служить своєрідним роздільником - з одного її боку знаходиться рідина, що містить купу всіляких домішок, з іншого - чиста вода. Саме тому технологія отримала назву «зворотний осмос».

Важливою властивістю зворотного осмосу є виключення накопичення відфільтрованих домішок в системі, при фільтруванні вони автоматично відправляються в каналізаційний злив. Дана особливість сприяє суттєвому продовження терміну експлуатації мембрани.

У спрощеній інтерпретації очищення води то технології зворотного осмосу здійснюється наступним чином:

  • попередня фільтрація води від механічних домішок;
  • пропускання води через мембрану, видалення відфільтрованих забруднень в каналізацію;
  • додаткове очищення води, що рятує її від неприємного запаху і насичення корисними мінералами, що додають воді приємний смак.

Переваги осмосу

Фільтри зворотного осмосу здатні видалити до 99% домішок. Результатом очищення такою системою є чиста вода, що має приємний смак, і яку можна використовувати для пиття і приготування їжі, в тому числі для дітей. Чайник, який використовується для кип'ятіння очищеної води, буде служити вам довго, зважаючи на відсутність накипу.

Принцип очищення побутових і промислових систем зворотного осмосу однаковий. Відрізняються вони лише комплектацією, продуктивністю, об'ємом накопичувальної ємності. Зручність використання побутової системи полягає в тому, що її можна встановити безпосередньо під раковиною.